Vilka är de bästa tipsen för att förbättra Löpning tekniker?

November 11

Alla har en unik löpsteg, men det finns ett antal saker som en person kan göra för att förbättra hans eller hennes löpande tekniker. Ett exempel är att förändra sättet foten träffar marken. Så kallade häl-strejk löpare är mindre effektiva och mer benägna att drabbas av en skada än midfoot löpare. Andra tips inkluderar landning med foten inline eller något bakom bodyâ € s tyngdpunkt, stärka musklerna som ger bäcken stabilitet och kör i rätt hastighet.

Förbättra kör tekniker ISNA € t bara viktigt för effektiviteten och uppnå en snabbare tid; Det kan också bidra till att minska risken för skador. En effektiv löpare sägs ofta att glida över ytan, medan en ineffektiv löpare tycks kämpa mycket hårdare för samma rörelse. Ändå itâ € s viktigt för en löpare att göra ändringar i hans eller hennes stil gradvis snarare än plötsligt byta. När kroppen är van vid ett visst sätt av löpning, skador är mer sannolikt att hända om stilen är plötsligt förändrats.

En viktig del i att förbättra kör tekniker är att undvika häl slående. När foten kommer ner, många ineffektiva löpare landar med den framför kroppen och påverkan genom hälen. Detta resulterar i den framåtgående benet motstår rörelsen av kroppen och ökar inverkan genom fotled, knä och höft. I stället bör en effektiv löpare landa med foten i linje med kroppen och placera effekten genom mellanfoten.

Hållning är ofta ignoreras av löpare, men förbättra det kan avsevärt påverka effektiviteten i kör tekniker. Bäckenet är en väsentlig del av bodyâ € s kinetiska kedjan, eftersom den tillåter kraft fötterna slår i marken för att resa upp genom kroppen och in i ryggen. Om musklerna kring bäckenet är svag, då en del av denna kraft går förlorad. Förbättra styrkan i buken och sätesmusklerna är viktigt för god bäckenstabilitet.

En annan viktig del i att förbättra kör tekniker är hastigheten. Många människor som tycker kör för att hålla sig i form jogga vid hastigheter mindre än 6 mph (9,66 kmh). Även om detta känns som ett bra träningspass, det är faktiskt mycket mindre effektiv än bara gå snabbt. Det är också mycket svårare på lederna, som absorberar en större effekt när man kör än när man går. Av denna anledning kan långsam joggare vara bättre att gå för en snabb promenad.

  • Inomhus utrustning kan användas för att hålla någons form från ruttnande under kalla vintermånaderna.
  • Lyssna på musik kan bidra till att göra tiden går fortare när man kör.
  • Att hitta en partner för att köra med kan hjälpa en person stanna motiverade.
  • Övre benkramper efter löpning är ett vanligt problem som kan lösas genom att förändra kör stil.
  • Förbättra löpteknik kan sänka risken för skador.
  • Löpare får använda athletic klockor för att övervaka deras hastighet, avstånd, och hjärtfrekvens.
  • Många löpare lägger stor vikt inte bara öka deras hastighet men också bygga sin uthållighet.
  • Förbättring kör tekniker kan öka effektiviteten och säkerheten.