Vad är en Fiddle Leaf Fig?

November 24

En fiol blad figur är en stor tropisk träd, Ficus lyrata även känd som Ficus pandurata,. Den odlas som prydnadsväxt i varmare klimat, och som en krukväxt i hela världen. Fiol blad figur är en medlem av fikon familjen, känd som Moraceae. Denna speciella arter av fikon är ganska krävande i sina trädgårds krav.

Denna vintergröna träd växer ganska ofta att nå (12,2 m) 40 meter hög, och nästan lika breda när den odlas i västra Afrika, dess naturliga livsmiljö. Det kan växa lika hög i tropiska eller subtropiska trädgårdar, men är generellt cirka 15 till 25 fot (4,6-7,6 m) höga på dessa platser. Fiol blad fikon odlas också i USA, i Florida, i vägbanan medianer och längs gator som inte har trottoarer. Ibland större träd är splittrade i starka vindar, så det är ofta rekommenderas att detta fikonträd hållas i gårdarna, så det kommer att ha ett visst skydd mot vindarna.

Fiol blad fig kallas så på grund av formen på sina stora blad. De kan nå upp till 15 inches (37,5 cm) lång, och 10 inches (25 cm) bred. Dessa blad är oftast tjocka och formad som en fiol. Denna bladverk anses vara attraktiv. Blommorna är oansenliga, och ibland små gröna frukter produceras under våren.

Denna typ av fikonträd tål torka, men det är bäst att hålla det jämt fuktig. Man bör också se till att inte över vatten det. Dessa växter kommer att växa i ett brett spektrum av jordar, så länge de är väldränerad. Träden växer också ganska snabbt i solen eller i halvskugga. De rekommenderas som bra att växa nära simbassänger.

Som krukväxter växer fiol blad fig långsammare, men det kan nå (6,1 m) 20 meter hög. Anläggningen kommer att växa rakt upp, utan förgrening, om de lämnas ostörda. Om förgrening önskas, bör toppen klippas av när plantorna är unga för att uppmuntra bildandet av filialer. Bladen ska tvättas regelbundet med tvål och vatten för att avlägsna damm som kan ha samlats. Detta hjälper också skydda mot insektsangrepp.

I allmänhet, Ficus växter växer bra i ganska små behållare. När deras tillväxt verkar hämmad, kan de transplanteras tidigt på våren. De föredrar vanligtvis ganska varma temperaturer av 65 ° till 70 ° F (18,3 ° till 21,1 ° C) under natten och 75 ° till 85 ° F (23,9 ° till 29,4 ° C) under dagen, tillsammans med hög luftfuktighet. Etablerade växter bör gödslas varje halvår. Under vintern, bör växterna vattnas lika ofta.

Växter som har vuxit ur deras utrymme kan skäras tillbaka i början av våren, lämnar några inches av vegetabiliskt kvar. Ny tillväxt kommer snart att visas. Förökning görs vanligen genom luftskiktning, i vilken ett snitt görs i stammen och fuktig sphagnummossa är lindad runt det. Denna nedskärning är sedan täckt med plast för att uppmuntra groning.