Vad är en olje- pastell?

February 28

En oljepastell är en krita gjord av rena pigment bundna med vax och olja som finns i skolas, student och professionella kvaliteter. Olje pasteller kan användas på en mängd olika ytor, utan behov av priming. De är också mer praktiskt att använda än oljefärger och kan manipuleras för att skapa många av samma effekter.

De första oljepastell utvecklades på 1920-talet. De var utformade för att uppmuntra japanska barn att uttrycka sig med färger och former. Denna typ av olja pastell var djupare färgad än en krita pastell och betedde mer som en krita. Dess användning i konstfostran blev utbredd.

I slutet av 1940-talet, Pablo Picasso och kollega konstnären Henri Goetz närmade en fransk konst leverans tillverkare med sina idéer för att utveckla en artist-kvalitet version av oljepastell. Picasso var förbryllad möjligheten att dessa pasteller kan användas på många typer av ytor, inklusive ogrundad duk. Goetz ville ett medium som kunde appliceras direkt på en målning yta utan användning av verktyg som borstar eller palettknivar.

När efterfrågan ökade för olje- pastell artist-kvalitet, började ett antal andra tillverkare konstförsörjnings producera egna olje- pastell. Artister kan nu välja oljepastellkritor som är mjuka och krämiga eller mer som en krita i konsistensen. De hårdare kära kan värmas i handen för att bli mer följsamma när så önskas. Artist-grade pasteller är syrafria och innehåller rena pigment som är arkivkvalitets-.

Olje pastell kan användas på glas, metall, kanfas, konst brädor och många papperskvaliteter. De appliceras direkt på ytan i en mängd olika tekniker. Vissa artister tillämpar oljepastellkritor och sedan använda penslar för blandning.

Många av de tekniker som används av oljemålare kan överföras till deras arbete med olje- pastell. De kan lager på färg och blanda oljepastellkritor med terpentin, mineraloljor eller andra lösningsmedel för att skapa glasyrer. Olje pasteller kan användas över torkad oljemålning. De kan också användas i blandad massmediamålningar med akvareller eller akryl.

Dessa pigment kritor är mycket bekvämt för att använda utomhus. En konstnär behöver bara ta med sina oljepastell, ritning yta och eventuella pennor eller verktyg som han eller hon använder. Det finns inget behov av borstar eller lösningsmedel. Vax och oljebindemedel producerar en yta som är aldrig helt torr, gör det möjligt för konstnären att fortsätta att arbeta med bilden i sin ateljé.

En färdig olja pastell stycke allmänhet är täckt av glas för att skydda ytan. Olje pasteller aldrig torra till hårdhet oljor eller akryl. Vissa människor använder lack som ett alternativ till glas inramning.

  • Olje pasteller kan användas över en torkad oljemålning.
  • Mineralolja kan användas med färger för att skapa en glasyr.