Vad är Masala Chai?

May 9

Masala chai är en kryddad mjölk te som kommer från Indien. Den är gjord med hjälp av fyra grundläggande ingredienser: te, mjölk, sötningsmedel och kryddor. Det finns inga standardrecept för detta te som varje person gör det enligt hans eller hennes smak. Ingrediens proportioner är variabla, liksom valet av kryddor har valt. Många indiska familjer utveckla sin egen signatur chai baserat på vad de föredrar.

De fyra viktigaste ingredienserna kan vara valfritt antal val och byten. Mest masala chai görs med gröna eller svarta teblad, men i vissa områden, entusiaster föredrar Gunpowder - teblad rullas in små bollar. För mjölken är komjölk den dominerande valet. Buffalo eller getmjölk används ibland i områden där de är tillgängliga lokalt. Många chai dricker vilja använda sötad kondenserad mjölk, utan föredrar den krämig konsistens och extra sötma det tillför.

Socker, antingen raffinerade eller oraffinerade, är ett val av sötningsmedel, även om vissa människor föredrar honung. Den största variansen i masala chai är i valet av kryddor. Först tedrickare använde kryddor som var hemma i regionen eller lätt att få. Dessa inkluderade kanel, kryddnejlika, och grön kardemumma. Beroende på området, skulle det te innehålla de ytterligare smaker av ingefära, muskot, eller peppar.

Som te blev populär i västvärlden, nya fans lagt andra ingredienser såsom mandel och saffran till krydda alternativ. Beroende på individuell smak, människor gör te med bara ett par kryddor eller en kombination av flera. Traditionellt innehåller te hela eller grovmalet kryddor istället krydda pulver. Detta gör det lättare att töja ut kryddorna från den färdiga brygd. Anpassade blandningar av te och kryddor finns nu i praktiska premade tepåsar; nackdelen med dessa formler är bristen på val av individuella kryddor.

Personlig preferens dikterar masala chai bryggn. Vissa människor föredrar att hälla alla ingredienser i grytan innan föra den till en koka. Andra föra vatten och mjölk till en koka innan du lägger till te och kryddor, låta blandningen brant som det svalnar. I Indien, lokala te försäljare kallas chai wallahs säljer masala chai från marknadsplatser och vägarna står. Några av dessa bryggerier intensifiera smaken och sätta på en show samtidigt genom att skickligt hälla teet fram och tillbaka mellan två pannor som hålls på avstånd.

  • Masala chai.
  • Masala chai ofta framställs med användning Assan eller annan fet svart te.