Överföra teckensnitt

April 8

Teckensnitt är en nödvändig del av alla datorsystem-speciellt system som använder ordbehandlingsprogram som Microsoft Word. Olika system kan ha olika typsnitt, beroende på vad som har installerats på varje system. Vid något tillfälle du kanske överväga att överföra typsnitt från ett system till ett annat.

Det viktiga att komma ihåg är att typsnitten lagras i filer på din dator. Om du vill överföra teckensnitt till ett annat system, i princip vad du behöver göra är att överföra teckensnittsfilerna från ett system till ett annat.

Öppna Utforskaren, navigera till C: \ Windows \ Fonts, och sedan kopiera teckensnitts filer du vill från mappen Fonts till en nätverksenhet eller ett USB-minne. Då, på den andra datorn, drar teckensnittsfilerna till mappen Fonts, och Windows kommer automatiskt att installera dem.

Detta tips skulle inte vara komplett utan ett ord av försiktighet: De flesta typsnitt är upphovsrättsskyddade och får inte överföras från system till system utan hänsyn till att upphovsrätten. Eftersom de flesta teckensnitt hamnar på ett system när ny programvara installeras eller när ett speciellt typsnitt är köpt och installerat, kommer du vill kontrollera den ursprungliga dokumentationen som medföljde programvaran eller typsnitt. Den bör klargöra exakt om du fritt kan överföra typsnitt från ett system till ett annat.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (586) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Överföra teckensnitt.