Vad är en RIP skjorta?

April 2

En RIP skjorta, med bokstäverna standard akronym för "Vila i frid", är en skjorta med namnet, och kanske bilder på en person som har avlidit, ofta från våldsbrott. Trenden med RIP shirts inleddes på 1990-talet, och är ofta förknippat med hög kriminalitet stadsområden. Det är oftast nära vänner eller familjemedlemmar som kommer att beställa en RIP skjorta för en förlorad älskad, och kommer att bära den till minne av den personen.

Som påtagning sörjande kläder, bär RIP skjortan är ett sätt att uttrycka sorg, och påminna andra att man är mitt i sorgen. De flesta är vanliga tröja, och mönster är silk-screen av tee shirt sorteringsverk. Deras ordning skjortor kan vara stora eller små, beroende på populariteten av offret och antalet människor som vill hedra den avlidne.

På ett sätt, RIP shirts är en ungdomlig, individualiserad budskap om hågkomst och sörjande, men i en annan, de är en djupt sorglig kommentar till människor som bor i områden där våldsbrott är vanligt. Stadsdelar med höga mord priser är med varje dödsfall som försöker få andra att komma ihåg att dessa dödsfall är inte bara statistik, men döden av en person. Vissa siden-verk i hög kriminalitet områden kommentera att RIP skjortan verkar vara deras mest populära begäran. De flesta gör inte pengar från skapandet av dessa, laddar bara för material.

I höga brottsområden finns en oundviklig association mellan RIP skjorta och gänget tillhörighet. Några i brottsbekämpningen är oroliga för att RIP skjortor för offer för gängvåld kan främja det genom att påminna folk av dödsfall i sina egna gäng. Vidare "Fame" av att vara på en RIP skjorta, kan tyckas vara en ädel död till en ung människa djupt nedsänkt i gänget livet.

Det vore ett misstag att anta att RIP skjortan firar offer för gängvåld exklusivt. I områden med höga mordhastigheter, bara några av morden är gängrelaterade, medan andra kan ha något att göra med gäng. Människor kan bära RIP skjortor för föräldrar, lika lätt som föräldrarna bära dem för barn. Hoppet om familj och vänner i klädd en RIP skjorta är att en persons existens kommer att hedras och inte glömt. Det är ett sätt att hålla på de döda och att påstå att de som har dött var älskade och viktiga.