Vilka är de olika typerna av BOTOX behandlingar?

April 11

BOTOX är varumärket för onabotulinumtoxinA. Detta är ett gift som skapats av en typ av bakterier som kallas Clostridium botulinum, som orsakar den potentiellt dödliga matförgiftning kallas botulism. BOTOX är en skönhet produkt som tillverkas och marknadsförs sedan 2002 av läkemedelsföretaget Allergan. BOTOX behandlingar i injektionsform används för att tillfälligt sänka djupt liggande rynkor mellan ögonbrynen av förlamande musklerna. Även om det främst tänkt som en kosmetisk behandling, har Botox också visat framgång vid behandling av migrän; hyperhidros, eller överdriven svett; blefarospasm, eller ofrivillig blinkande; och akalasi, eller fel på den nedre matstrupen sphincter att slappna av.

Kosmetiska BOTOX behandlingar, som endast är godkända för människor i åldrarna 18 och 65, innebär att man har en läkare eller annan legitimerad professionell injicera giftet direkt i det drabbade området. Toxinet paralyserar då musklerna i området, vilket hindrar den ansiktsrörelser som orsakar rynkor. En behandling effektivitet varar vanligtvis från tre till sex månader. Injektioner är ganska dyra, kräver ofta mer än en per behandling, och måste upprepas eftersom behandlingen börjar avklinga om fortsatta resultat ska ses.

BOTOX behandlingar har även visats effektiva vid behandling av hyperhidros, som är ett tillstånd som kännetecknas av överskott svettas. Injektioner av Botox i rätt områden kan lamslå de nerver som signalerar kroppen att börja svettas. Denna särskilda behandling kan pågå från sex månader till ett år, även om kostnaden är ofta avskräckande och injektioner normalt inte täcks av försäkringen.

Akalasi är en matstrupen tillstånd där nerver av matstrupen muskler och ringmuskel, eller ventil, separera matstrupen från magsäcken inte gör sitt jobb. Resultatet är att det kan vara svårt att få mat och vatten genom matstrupen till magsäcken. Botox injiceras i matstrupen sphincter kan försvaga ventilen och låt mat och dryck i magen. Det är, återigen, en behandling som måste upprepas regelbundet för att se fortsatta resultat, och det är möjligt att injektionerna negativt påverkar utfallet av varje senare kirurgi för att behandla sjukdomen.

Botox funktion som en kosmetisk behandling för rynkor noterades först av läkare som använder det för att behandla blefarospasm, en ofrivillig blinkning, och andra tillstånd som påverkar musklerna i ögat. I svåra fall av blefarospasm, kan patienten blinka så mycket att, för alla avseenden, är han blind. BOTOX injektioner rikta musklerna som orsakar spasmer som leder till blinkande.

Migrän också har visat förbättring med BOTOX behandlingar. Injektion av toxinet i musklerna i övre huvudet - pannan och ögonbrynen, ögonen och sidorna och baksidan av huvudet - har visat sig lindra migrän smärta för så mycket som sex månader. Medan dess medicinska användningen för blefarospasm ledde läkarna att upptäcka de kosmetiska användningar av Botox det var, åtminstone delvis, den kosmetisk användning som ledde läkarna att förverkliga sin medicinska fördelar för migrän.

  • Botox har använts för att behandla överdriven svettning problem.
  • Botox används ofta för att behandla migrän.
  • En flaska och spruta för en Botox injektion.
  • Folk blir ofta BOTOX injektioner runt ögonen.
  • Den vanligaste typen av kosmetisk förfarande, har Botox injektioner använts för att eliminera rynkor.
  • Det har inte fastställts huruvida Botox är säkert eller effektivt för behandling av överdriven svettning i ansiktet.