Vad är en Great Blue Heron?

July 13

Den stora blå häger (Ardeaherodias) är en stor vattenfågel som är känd för att vada i grunda vatten i jakt på mat. Denna gråaktiga-blue heron är den största av de hägerarter och finns i nordamerikanska sött och salt vatten livsmiljöer. Floder, sjöar och myrar från Kanada till Sydamerika tjänar som hem för dessa hägrar. De kan också hittas längs Atlanten och Stilla kust ocean vatten.

Rikligt runt vattnet, dessa hägrar är svårt att missa. De står upp till fyra fot (122 cm) lång och de har långa, smala ben. Deras ovala kroppar är täckta av stripig gråa fjädrar. Så stor som de visas, är deras kroppsvikt endast 07:55 pounds (2,2 till 3,6 kg). De har långa, s-formade halsar med tunna, gul, spjutliknande näbbar.

Dessa långa näbbar tjäna stora blå häger och den jagar efter mat. Walking mycket långsamt genom att lyfta ena benet framför de andra, Hägern positionerar sig vid kanten av vattnet. Eftersom den har så långa ben, är det möjligt att vada flera meter ut i vattnet. Väl på plats, lutar hägern fram emot att få en bild av fisken under ytan.

Den står orörlig väntar på en fisk att närma sig och då det slår mycket snabbt för att fånga sitt byte. När fisken är i näbben kommer hägern vända den till en huvud-första position och svälja det hela. Förutom fisk, kan häger bor nära land äter grodor, krabbor, räkor, eller till och med ankungar. På land hägern kan jaga möss, ödlor, råttor och insekter.

Närhet till deras näringskälla bestämmer oftast där den manliga och kvinnliga stora blå häger gör sitt bo för säsongen. Består av pinnar och kvistar, bon är oftast i mycket höga träd högt ovanför eventuella rovdjur. Hanar och honor är monogama för säsongen och ofta återvänder till samma bo från den föregående säsongen. Honan kan lägga upp till sex ägg varje säsong och dessa ägg kläcks i cirka 28 dagar. Båda föräldrarna kommer turas vakar över äggen och utfodring kycklingarna.

För fågelskådare som vill följa den stora blå häger, är det klokt att krypa upp långsamt och förblir mycket stilla. Om hägern störs eller retade, kommer det att göra en låg djupt squawking brus. Det kan sedan ta flyget och leta efter en annan utfodringsområdet. Hägern har en ganska stor spännvidd som kan sträcka sig upp till sex fot (183 cm). Dess storlek och spännvidd gör den stora blå häger spektakulärt att titta på.