Vilka är de bästa tipsen för stekning en Filet Mignon?

September 14

Filet mignon medaljonger är styckningsdelar av nötkött från filén, en av de ömmaste köttbitar. Innan stekning en filet mignon medaljong, kan det vara kryddat och bacon. Ytorna hos köttet kan därefter inbränd i en het panna till förbättring av färg och smak. Vid stekning en filet mignon, bör temperaturen i ugnen vara mycket hög, och köttet bör endast tillåtas att koka tills den är sällsynta eller medellång sällsynta.

Några av de tenderest snitt av nötkött är tenderloins, som är belägna utmed varje sida av ryggen hos ryggraden ovanför revbenen. Tjocka skivor av den smala främre partiet av kött är ofta kallas filetmignon medaljonger. Dessa är oftast ganska dyra när de köps var för sig, men konsumenterna kan också köpa hela fläskfilé och skär medaljonger själva.

Innan stekning en filet mignon, kan det vara kryddat. Peppar och vitlök kan lägga till extra smak till detta kött. Eftersom många människor föredrar smaken av denna styckningsdel, dock kommer de oftast inte säsongen.

En skiva av bacon är också ofta lindad runt en filet mignon medaljong. Eftersom filet mignon har mycket lite marmorering och fett, bidrar bacon säkerställa att köttet inte blir torrt. Bacon kan lindas runt omkretsen av kött och säkras med en tandpetare.

Innan bakning en filetmignon, bör det också stekt. För att göra detta, kan en liten mängd olja värmas i en kastrull över spisen. Köttet kan sedan läggas till pannan, och varje sida bör tillagas i ett par minuter tills brunt. Detta kommer inte bara att göra köttet lite mer smakrika, men det kommer också att lägga en fin brynt färg.

Rostad filet mignon bör beredas i en mycket varm ugn. Ugnen ska förvärmas till cirka 375 till 400 ° F (190-205 ° C). Filet mignon medaljonger kan sedan placeras på en plåt och rostade. Vid stekning en filet mignon, bör köttet bara kokas i några minuter, tills den är nästan sällsynta eller medellång sällsynta.

Efter rostning en filet mignon, bör den tas bort från ugnen och tilläts att ställa ytterligare några minuter innan servering. Det bör också vara täckt med folie. Detta kommer att orsaka att köttet att laga lite mer. Det gör också att de flesta av de safter sedimentera tillbaka in i mitten av köttet. Resultatet bör bli en perfekt gjort, saftiga filet mignon.

  • En skiva bacon ofta lindad runt en filet mignon medaljong.
  • En filet mignon medaljong bör stekt på alla sidor för att täta i smakrika safter av kött.