Vad är en familjeplanering klinik?

February 28

En familjeplanering klinik är en hälsoanläggning som ger preventivmedel och andra gynekologiska tjänster. Det marknadsförs som ett sätt att hjälpa människor att förhindra graviditet genom preventivmedel eller andra metoder tills de väljer att bilda familj. Många kliniker är federalt eller privat finansierade för att ge låginkomsttagare med förebyggande hälsovård, såsom filmvisningar för bröstcancer eller sexuellt överförbara sjukdomar, vid en fri eller reducerad kostnad. Majoriteten av kliniker finns i USA och Storbritannien, men vissa familjeplanering klinik läkarna reser till utvecklingsländer för att erbjuda tjänster som handlingar av välgörenhet.

Kliniker kan fungera som ett sätt för sexuellt aktiva människor att ha tillgång till preventivmedel, till exempel p-piller eller kondomer. Beroende på var familjeplanering kliniken ligger och hur mycket medel som den tar emot, kan man acceptera någon storlek donation som betalning eller det kan ha att sätta en fast avgift. Många kliniker tenderar att vara billigare än läkare kontor, så att folk utan försäkring kan köpa preventivmedel till ett lägre pris. Vissa människor väljer kliniker familjeplanerings om de vill konfidentiellt emot preventivmedel.

Det finns flera gynekologiska och hälsotjänster som erbjuds av de flesta kliniker familjeplanering. Kvinnor kan få tjänster för att säkerställa reproduktiv hälsa, såsom årliga gynekologiska hälsokontroller, livmoderhalscancer och bröstcancer filmvisningar och sexuellt överförbara sjukdomtestning. Kliniker erbjuder även hälsovård till män. De kan kontrollera män för reproduktiv hälsa förhållanden såsom koloncancer, erektil dysfunktion, infertilitet, eller sexuellt överförbara sjukdomar.

Om människor som donâ € t vill föreställa ett barn har oskyddat sex eller deras preventivmedel misslyckas, kan en familjeplaneringsklinik förse dem med akuta preventivmedel. Akut preventivmedel, även kallad morgonen efter-piller, fattas av en kvinna och är tänkt att förhindra graviditet genom att stoppa utgivningen av ägg. Detta kan hålla spermier från implantera ägget och är mest effektivt om de tas upp till fem dagar efter oskyddat samlag. Abort tjänster erbjuds också vid kliniker i händelse av oönskade graviditeter, samt information om andra alternativ, såsom adoption.

En person behöver inte nödvändigtvis vara närvarande sexuellt aktiv för att dra nytta av de tjänster som erbjuds av en familj klinik. Kliniker erbjuder även information om sexuell och reproduktiv hälsa, såsom sexuellt överförbara förebygga sjukdomar, effektivitet preventivmetoder, och hur man vara beredd på de känslomässiga aspekterna av att ha sex för första gången. Vissa kliniker erbjuder även rådgivning jourer och rådgivning för våldtäktsoffer samt gravida tonåringar eller de som lider av svåra känslomässiga problem efter en abort.

  • Morgonen efter-piller är en medicinsk sätt att förhindra graviditet efter samlag redan ägt rum.
  • Vissa familjeplaneringskliniker kan ge råd eller vård till gravida tonåringar.
  • Kliniker familjeplanerings erbjuder ibland tjänster för både män och kvinnor.
  • Kliniker familjeplanering kan erbjuda gratis preventivmedel, inklusive kondomer.
  • Kliniker kan förskriva p-piller för sexuellt aktiva kvinnor för att förhindra graviditet.