Vilka är symtomen av gonorré i Män?

March 6

Symptomen på gonorré hos män inkluderar smärtsam urinering, en distinkt flytningar från penis, och obehag i testiklarna. Män kan också utveckla rektal gonorré, en infektion som ligger runt anus, och detta kan orsaka något olika symptom, inklusive förstoppning och en urladdning från anus. Konsekvenserna av obehandlad gonorré kan vara mycket allvarliga, och det är viktigt att få en klinisk utvärdering när symtomen är märkt, och för att få regelbundna filmvisningar för sexuellt överförbara infektioner, eftersom det är möjligt att ha tillstånd som gonorré utan symtom.

Hos män, tar det oftast omkring två till sju dagar för gonorré att ruva, men det kan ta så länge som en månad. De tidiga symtomen av gonorré hos män är centrerade kring smärtsam urinering och grönaktig till vita utsläpp av pus från penis. Om tillståndet förblir obehandlade, kan testiklarna börjar bli inflammerad och kan vara smärtsamt, anbud och svullna. Hos män med rektal gonorré, kan det inte finnas några symptom runt könsorganen först, med män upplever förstoppning, utsläpp av pus från anus, och ibland blödning.

Så många som 15% av fallen leder till inga symptom på gonorré hos män. Dessa män kommer att bära sjukdomen och vara smittsam, men kanske inte medvetna om det faktum att de är smittade. Män som är sexuellt aktiva bör få regelbunden screening så att de kan behandlas om de utvecklar infektioner, och de bör anmäla tidigare partner om en infektion diagnostiseras så de partners kan screenas och söka behandling också. Om anmälts av en tidigare partner om ett positivt testresultat, bör människor diskutera screening och behandlingsalternativ med sin läkare.

Män med kännetecknet grönt till vitt utsläpp i samband med gonorré kan snabbt screenas och testas och förses med behandlingen. Gonorré är mycket behandlingsbara och det är möjligt att helt bota sjukdomen. När upptäcks tidigt, bör män inte upplever ytterligare komplikationer. Om symtomen av gonorré hos män ignoreras, kan gonorré potentiellt spridas, vilket leder till problem som leverinflammation, ledbesvär, och skador på hjärnan.

Att lära sig att känna igen symptomen på gonorré hos män, tillsammans med tecken på andra sexuellt överförbara infektioner, rekommenderas för personer som är sexuellt aktiva, även om de har begränsade antal partners och öva säkrare sex. Säkrare sexvanor minska risken att smittas av en infektion, men inte eliminera den risken helt. Återstående uppmärksamma på tidiga tecken kommer att tillåta människor att få behandlas snabbt.

  • Använda säkra sexvanor kan bidra till att minska en mans chanser att upphandlande gonorré.
  • Symptomen på gonorré hos män inkluderar smärtsam urinering, en distinkt flytningar från penis, och obehag i testiklarna.
  • Gonorré kan orsaka smärtsam urinering.
  • Individer som infekterats med gonorré är inte berättigade att donera blod förrän ett år efter avslutad behandling.
  • Urinprov kan beställas för att avgöra om en patient har gonorré.
  • Obehandlad gonorré kan leda till infertilitet.