Vad är en 3D Media Player?

March 5

En tredimensionell (3D) mediaspelare är en enhet som kan anslutas till en TV eller annan monitor för att spela 3D-filmer och liknande media genom dem. Filmer och bilder som visas från en 3D-mediaspelare kan inkludera innehåll på en skiva, såsom en Digital Versatile Disc (DVD) eller Blu-ray skiva. Det finns vissa enheter som kan användas för att spela upp media strömmas från en Internet-anslutning, eller överföras på en intern lagringsenhet från andra enheter. En 3D-mediaspelare kan också vara ett program som används på en dator för att spela det här innehållet, eller att överföra tvådimensionella (2D) bilder till en 3D-format.

Syftet med en 3D-mediaspelare är att överföra bilder och videoklipp på en tv eller annan typ av display som verkar mer uppslukande. Detta kräver ofta speciella glasögon eller andra typer av hårdvara som tillåter en tittare att se dessa bilder på lämpligt sätt. En av de vanligaste sätten på vilket en 3D mediaspelare fungerar är som uppspelningsenhet för medier som DVD och Blu-rays. Dessa skivor innehåller uppgifter som är speciellt utvecklade för att ses i 3D, vilket kan spelas genom enheten och en display utformad för att fungera med den.

En 3D-mediaspelare kan också skicka en liknande signal till en TV eller visa som lagras på själva enheten. Dessa spelare har interna hårddiskar, ungefär som en dator, som kan användas för att vara värd uppgifter för uppspelning. En extern enhet kan anslutas till 3D mediaspelare, såsom en bärbar minne, från vilken data överförs sedan. Många av dessa enheter har också förmågan att strömma 3D-media direkt från en Internetanslutning eller liknande nätverk, antingen trådlöst eller via en kabelanslutning.

Det finns också program som kan köras på en dator och fungerar som en 3D-mediaspelare, även om andra typer av hårdvara behövs ofta för dem. En display eller bildskärm som kan visa dessa bilder är vanligtvis krävs för att fungera med den här typen av spelare, och en betraktare kan också behöva bära särskilda glasögon för dessa enheter. Denna typ av 3D mediaspelare kan spela upp filmer och visa bilder som är kodade för att fungera i 3D, medan en del andra mediaprogram inte kan göra det. Programvaran kan också ha möjlighet att konvertera vanliga 2D-bilder till ett speciellt format, vilket gör att bilden ska vara mer realistiskt och dynamiskt visas på en dator.