Hur tar jag bort mögel på kläder?

March 9

För att ta bort mögel på kläder, och lukten som är associerad med det, kan vara en svår uppgift. Ju längre att mögel får stanna på kläderna, desto svårare är det att få bort. Många tvättmedel och fläckborttagnings finns på marknaden som kommer att ta bort det, men det finns olika hem lösningar som fungerar lika bra. Bakpulver, vinäger, blekmedel, och direkt solljus kommer att ta bort mögel fläckar och dofter från de flesta kläder utan bekostnad av specialiserade städare.

Direkt solljus är en av de bästa lösningarna när de försöker att avlägsna mögel på kläder. Mögel är en levande spor, liknande mögel växer det i typiskt varma, fuktiga miljöer. Solljuset kommer att effektivt döda mögel och dofter eftersom den direkta värmen kommer att ändra fukthalten i kläderna. En förändring i fuktighet kommer att effektivt döda varje stam av mögel, och för det mesta kommer att eliminera lukt som orsakas. Denna metod för mögel borttagning fungerar bra innan du tvättar, samt efter tvätt om kläderna får torka medan hängande.

Vinäger är också en gemensam lösning för att ta bort mögel på kläder. Vid användning av detta hem lösning, låta brickan att börja fylla upp med varmt vatten och sedan lägga till en tvättmedels mössa full med vinäger. Låt kläderna i blöt i denna blandning i en och en halv timme innan du tömmer blandningen från brickan. Placera temperaturväljaren på kall, lägga tvättmedel och tvätta med en vanlig cykel.

Bakpulver är ett annat bra sätt att ta bort mögel på kläder. Eftersom mögel dofter är det första tecknet på att de flesta människor märker när inse att en mögel problem är närvarande bör bakpulver användas som en sista sköljmetod. För att åstadkomma detta, tvätta kläderna en gång på en vanlig cykel med temperaturjustering inställd på kall, och lägg en full kopp bakpulver i maskinen. Om möjligt, låta kläderna hänga torka i direkt solljus, vilket nästan garanterar att alla mögel lukter försvinner.

Det sista sättet att mögel kan avlägsnas från kläder är att använda blekmedel. En blandning av två kapsyler av blekmedel till en full sprayflaska bör sprayas på det smittade området. Skrubba fläcken med en borste för att arbeta lösningen i kläderna, och tvätta sedan i en normal cykel med kallt vatten. Om kläderna är färgad, då ersätta vanlig blekmedel för färg säker blekmedel.

  • Ju längre mögel kvar på kläderna, desto svårare är det att ta bort den.
  • Lägga bakpulver till tvättmaskinen kan bidra till att undanröja mögel från kläder.
  • Hängande kläder i direkt solljus efter tvätt kommer att eliminera eventuella mögel lukt.
  • En blandning av blekmedel i en full sprayflaska kan användas för att avlägsna mögel från kläder.