Vad är Övervaka Blocks?

February 9

Övervaka block är utformade för att placera i en datorskärm för att justera höjden på skärmen till den nivå mest bekväm för användaren. Övervaka block är ofta staplas att rymma höjder mellan en och fem inches (2,5-12,7 cm). Höjden på ett individuellt block varierar beroende på märke, men många modeller är ungefär en tum (2,5 cm) lång, gjord av stark plast eller, i vissa fall, stål.

Vissa monitorblock håller upp till 80 pounds (36 kg), utan hänvisar till tillverkarens specifikationer för den här informationen. Den viktbärande belastning är viktigt när stödja tunga katodstrålerör (CRT) skärmar. Moderna platta eller LCD-skärmar som vanligtvis väger mindre än fem pounds (2,3 kg).

För att göra monitorblock ännu bekvämare, de flesta modeller dubbla som slimline fack för papper eller mappar. På jobbet, kan detta hjälpa till att hålla skrivbordet snyggt genom att erbjuda en perfekt plats att stoppa pappersarbete. Du kan också slänga telefonmeddelanden här, tillsammans med viktiga PM, fax eller annat material som behöver vara praktiskt eller kräver immanent åtgärd. Om du använder monitorblock hemma, kan du kanske hitta fack idealisk för att placera räkningar som snart kommer att behöva betala eller korrespondens som kräver ett svar. En penna och block med papper kan alltid vara praktiskt för anteckna telefonnummer, prisinformation, modellnummer eller annan information som samlats in från Internet.

Övervaka block vanligen säljs i set om tre, så att du kan experimentera med olika höjder. Detta ger också flexibilitet när det blir dags att byta din dator skrivbord eller flytta din bildskärm.

Liknande att övervaka block är pigga. Risers är plast ben som presspassning till en solid plattform. Plattformen kommer med olika uppsättningar av stigare av varierande längder med sladd-stop bottnar. Genom att ändra ut stammarna, kan du höja eller sänka visningsplattform. Risers är billigare än monitorblock och saknar de praktiska fack, men de är också en enklare konstruktion som kan vara tilltalande för vissa.

Övervaka block och sättsteg finns på många datorbutiker och kan också hittas på nätet. Om du använder bildskärmsblock för en CRT-skärm, se till att läsa vikt lastkapacitet innan du köper.

  • CRT-skärmar behöver oftast en starkare monitor blocket än andra typer.
  • En platt bildskärm.