Vad vill du kapitalisera på avdelningarna?

February 23

Hur bestämmer ni vad som ska kapitalisera i titeln på din bok eller uppsats? Tja, du måste kunna känna igen verb och substantiv när du ser dem, men trots det de engelska reglerna om hur du använder versaler i rubriker är inte svårt att följa.

I detta exempel är Lochness värd en fest för att fira utgivningen av hans nya bok, jag är inte en MONSTER. Han har skjutit upp partiet tre gånger eftersom han inte kan bestämma hur att kapitalisera titeln. Vad ska han göra? Egentligen borde han skrota boken, som består av 540 sidor med otroligt tråkig detalj om hans banala liv. Bortsett från att fråga, här är vad Lochness bör göra:

  • Kapitalisera I och Monster. I är alltid versaler och Monster är ett viktigt ord. Dessutom är jag det första ordet i titeln, och det första ordet i titeln är alltid aktiverade.
  • Kapitalisera Am eftersom det är ett verb och verb är i centrum för titelns innebörd.
  • Kapitalisera Inte för att det förändrar innebörden av verbet och därmed har en viktig uppgift att göra i meningen.
  • Gemener det enda ord kvar - en. Kapitalisera Aldrig artiklar (a, en, och) om de inte är de första orden i titeln.

Ser du de allmänna principerna? Här är en sammanfattning av de regler för alla sorters titlar:

  • Kapitalisera det första ordet i titeln.
  • Kapitalisera verb och andra viktiga ord.
  • Gemena oviktiga ord, till exempel artiklar (a, en, det), konjunktioner (ord som ansluter, såsom och, eller, inte heller, och liknande), och prepositioner (i, med, genom, och andra ord som uttrycker en relation mellan två element i meningen).

Den resulte boktitel är jag inte ett monster.

Vissa grammatiker kapitalisera prepositioner med fler än fyra bokstäver. Andra berätta till gemener alla prepositioner, även de enorma sådana, såsom avseende, enligt, och så vidare. (Det bästa är att kolla med din närmaste myndighet (redaktör, chef, lärare, och så vidare) för att se till att du skriver i stil med vilken han eller hon är van.

När du skriver titeln på en tidskrift eller tidning, ska du kapitalisera ordet det? Ja, om det är en del av det officiella namnet, som i The New York Times. Nej, om offentliggörandet inte inkluderar i sin officiella namn, som i Daily News.

Vilka ord ska du kapitalisera på dessa titlar?

vikten av att vara lochness

romeo och lulu

slouching mot läxor

Svar:

Vikten av att vara Lochness (Den är det första ordet i titeln. Betydelse, Vara, och Lochness är viktiga ord. Gemener av eftersom det inte är ett viktigt ord.)

Romeo och Lulu (Romeo är det första ordet i titeln och är också ett namn. På samma sätt är Lulu ett namn. Gemena och eftersom det inte är ett viktigt ord.)

.. Slouching Mot Läxor (slouching är det första ordet i titeln Läxor är viktigt Toward kan gå åt båda hållen Det är en preposition -. En relation ord -. Och därmed kan vara gemener, åtminstone enligt vissa grammatiker Det är också ett långt ord, vilket gör den lämplig för aktivering i yttrandet andra grammatiker.)