Vilka är de bästa tipsen för att göra Caramel Apple doppa sås?

August 18

Caramel Apple dipsås är en välsmakande sätt att förbättra ett hälsosamt mellanmål. Typiska ingredienser i karamell äpple dipsås inkluderar socker, majssirap, och smör, salt och grädde för extra smak och konsistens. Helst vill du ha en sås som är precis tillräckligt tjock för att belägga äpple i rika, glänsande karamell. För att uppnå detta, de bästa tipsen är att använda rätt pannan och följ receptet korrekt.

Du bör använda en kastrull som är tjock och tung. Den karamell kan brinna snabbt, och ett tjockare pan hjälper till att fördela värme från brännaren jämnt. Caramel når också en mycket hög temperatur, så undvik att använda antingen en nonstick eller en tennfodrad pan eftersom dessa kan skadas av själva blandningen. Använd en kastrull som har en ljus inuti eftersom detta gör att du kan lättare bedöma utvecklingen av smältsocker. Den pan du använder bör också hålla ungefär dubbelt så mycket karamell apple doppa sås än du tänker göra så blandningen kan bubbla upp ganska kraftigt när du lägger grädden, vilket i mindre krukor, kan resultera i karamell hälla över sidorna.

Innan du börjar, få alla dina ingredienser redo på föruppmätta portioner. Tidpunkten när matlagning karamell apple doppa sås kan vara lite knepigt, så arrangeras hjälper processen att gå smidigare. Se till att du har värmebeständiga handskar eller vantar tillgängliga som vätskan och pannan blir mycket varma. Se till att din panna och redskap är rena eftersom allt skräp kommer inte bara att vara fula, men kan även bränna snabbare än sockerkulör kockar, förstör din sås.

När du har kombinerat socker, majssirap, och smör och förde blandningen till en koka, inte röra det. Omröring kan orsaka sockret att klumpa ihop sig, vilket resulterar i en lumpy carameläpple doppa sås. Antingen låt blandningen koka, eller ibland snurra försiktigt pannan i en cirkelrörelse. Om sockerkristaller fastnar på sidorna av pannan ovanför blandning, är det bästa sättet att ta bort dem med en fuktad bakelse borste.

När blandningen kokar, måste du titta på det noga eftersom det kan gå från perfekt att brännas på några sekunder. Det bästa sättet att göra detta är att använda en godis termometer och följ temperaturen guiden ges i receptet. Om du gör bränna karamell apple doppa sås, kasta ut. Du kan lägga till lite vatten till blandningen för att öka tillagningstiden om du tycker att såsen bränner innan allt socker har smält. Se till att vattnet avdunstar helt om du gör detta.

När karamell apple doppa sås har uppnått rätt temperatur, ta bort den från värmen innan du lägger krämen. Häll grädden i stekpannan genom en sil eller genom en liten mängd i taget för att bidra till att minska stänk och bubblande över. Se till att du försiktigt vispa såsen tills den är slät. När den färdiga såsen är i en behållare, fyll pannan med vatten, och ta med den till en koka - detta kommer att göra rengöringen mycket enklare. Likaså blöt redskap i hett vatten innan rengöring.

  • Äpplen.