Vad är en 4x4 Winch?

August 28

En 4x4 vinsch är en anordning som används på terrängfordon för att hjälpa till att flytta fallna träd och andra hinder från leden, eller att hjälpa till att få ett fordon dras från en fast tillstånd. Vanligen monterad på främre stötfångaren del av fordonet, kan den 4x4 vinsch också monteras på den bakre stötfångaren del av fordonet, eller monteras på en vinsch platta, kommer att göra det möjligt för användaren att koppla den till ett skumt i vardera änden av fordonet. Den mest använda stil av 4x4 vinsch drivs av ett batteri som normalt är kopplad till bilens elsystem, dock är vissa extrema kraftiga vinschar avstängd av ett kraftuttag (PTO) axel som är ansluten till fordonets transmission .

Medan de tidigaste versionerna av 4x4 vinsch använde en stålkabel för att dra hinder eller fordon, kabeln var farlig och skadade många användare. När dras för hårt, hade användaren ingen varning att kabeln var på väg att knäppa, så det fanns ingen tid att släppa ut trycket eller att kliva ur vägen av kabeln som det bröt. Detta ledde så småningom till användning av syntetiska vinsch kablar eller linor som inte var så farligt.

Till skillnad från stål 4x4 vinschkabel, gör det syntetiska kabeln inte lagra energi. När stålkabel av en 4x4 vinsch raster, kanske kabeln snäpper tillbaka och skada eller döda vinschoperatör eller en åskådare. Den syntetiska kabeln faller helt enkelt till marken om bruten. Detta är inte bara bättre för någon nära 4x4 vinsch, är det faktiskt bättre för vinschen samt frigjorda energin, i form av en snäppvinschkabel, inte skaka vinsch så hårt mot dess fästen.

De flesta användare montera 4x4 vinsch på framsidan av stötfångaren eftersom det är mycket lättare att se vad som vinschas från förarsätet av fordonet gör vinschning. Många ägare av terrängfordon, dock börjar placera en vinsch på baksidan av sitt fordon samt vid fronten. Detta monteringsläge tillåter användaren att enkelt vinscha fordonet ur en lera hål eller annat föremål som fordonet kan ha drivits för djupt i att backa ut. Genom att köra bakmonterad 4x4 vinsch till ett fast föremål, t.ex. ett träd eller annat fordon, kan ägaren helt enkelt vinscha fordonet ur sin fastnat position och återgå terrängkörning.