Minska din elräkning

December 12

Många av våra finansiella påfrestningar kommer från ansamling av små räkningar och pengar förpliktelser. En av dessa nödvändiga månatliga räkningar som kommer med posten är din elräkning som består av din el, värme och kyla. Lyckligtvis för dig finns det sätt du kan enkelt göra bra skillnad i din elräkning som inte kommer att göra en stor buckla i någon av dina normala rutiner.

En av de stora saker du bör göra är helt enkelt att stänga av ditt ljus. Om du kan hålla de flesta av dina lampor av när du inte använder dem då du kommer att använda en betydligt mindre mängd el än om du håller dem på hela tiden. Om du är som jag och du njuta av några humör lampor här och där det är bra, men överdriv inte och inte hålla på de större lamporna som du inte behöver. Elektricitet är en av dessa små saker som bygger upp och kan göra en stor inverkan på vad du betalar på din elräkning.

Du kan också vara medveten om värme och kyla du använder. På vintern, inte hålla värmen på tjugofyra timmar om dagen och du behöver inte göra ditt hus en ugn heller. Bibehåll termostaten på en behaglig nivå, men inte en som uppenbarligen är rostning; om du fortfarande kallt, även när värmen är på gå ut på en annan tröja. En annan del av uppvärmning är din varmvatten så var medveten om att lämna varmvatten igång och du kanske vill investera i en miljövänlig Dusch som också kan visa sig vara vänlig mot din faktura.

På sommaren om du har luftkonditionering med alla medel använda den, men du kan minska intensiteten och tiden du använder den om du också använder fläktar i hela huset för att ta in sval luft på natten och att cirkulera luftkonditionerad luft. Om du vill kan du också välja ett träsk svalare och vinden fläktar combo istället för kyld luftkonditionering. Även om det fortfarande använder elektricitet, träsk kylare och vindsfläktar använder mindre än luftkonditioneringssystem eftersom de inte gå igenom hela huset.

Medan din elräkning kan vara en nödvändig del av din månatliga ekonomiska åtaganden, kan du vidta åtgärder för att minska denna proposition och att göra ditt hem mer elektriskt och skattemässigt effektiv. Om du bara kan släcka ljuset du inte använder och bli mer medvetna om hur du använder din värme- och kylsystem kan du producera en märkbar skillnad i vad du betalar för el varje månad!