Säkerhet Test ett garage dörröppnare

November 28

Alla har hört några historia om ett garage dörröppnare som inte fungerar korrekt, och någon hamnade få ont. Även om detta är en tragisk händelse, det är något som inte behöver hända. Genom regelbundet säkerhets testa ett garage dörröppnare du kan minska, eller till och med eliminera möjligheten av att ha en olycka. Allt som krävs är ett par minuter till säkerhetstest ett garage dörröppnare, bara några minuters för att hålla din familj och vänner lite säkrare.

  • Nivå kraft Markkänslighet. Alla garageportsöppnare som säljs nu har något som kallas en känslighetsinställning close-kraft. Denna inställning är vad som i grunden säger garageportsöppnare att stoppa om något är i vägen. Testa denna känslighet genom att placera en styrelse som är minst en tum tjock på marken i mitten av dörren vägen. Tryck på strömbrytaren för att stänga garageporten, och titta för att se vad som händer. När rätt kalibrerad, bör dörren stammen något när det kommer i kontakt med styrelsen innan backning och öppna igen. Gör justeringar om detta tryck är antingen för liten eller stor. Du vet att det är för stor om det bucklor eller markerar styrelsen.
  • Handprovningskraft känslighet. För att fysiskt testa det tryck som utövas av dörren, måste du göra en hand-test. Stå bara av linje med dörren, håll händerna ut flatorna uppåt, precis som om du skulle få en gåva, och utlösa garage dörröppnare. Som garageporten stängs, greppa tag i botten och försöka stoppa den från att stänga. Använda dina personliga preferenser, avgöra om du tror att du behöver använda för mycket tryck för att stoppa dörren.
  • Justera kraft känslighet. Om dörren utövar för mycket eller för lite kraft när den stängs, då måste du justera inställningen för kraften känsligheten. Dra ur strömförsörjningen till garageportsöppnare innan du gör något annat. Ta en titt på close-force skruv, och titta på vad den säger där. Det borde tala om för dig vilken riktning för att vrida skruven för att lägga till eller minska kraften som används för att stänga garageporten. Gör eventuella justeringar som behövs.
  • Backnings sensorer. Många garageportsöppnare också komma med backsensorer. Dessa sensorer är typiskt infraröda strålar, att när bryts orsakar dörren automatiskt vända kurs och öppen. Dessa sensorer är extremt enkelt att testa, helt enkelt utlösa garageport och placera något framför en av givarna. Dörren bör omedelbart sluta, och vända riktning. Om den inte gör det, måste du justera sensorer för att se till att de är rätt inriktade.
  • Justering sensorer. Vid justering av backsensorer till din garageportöppnare, kontrollera först att se till att anslutningarna tråd är faktiskt ansluten. Om de är, sedan justera sensorerna så att de är vända mot varandra, och även ta sig tid att rengöra linserna. Om testet och justera så ofta som behövs för att säkerställa att de fungerar.