Vad är en Blue Daze?

December 8

"Blue Daze" är en sort av Evolvulus, ett växtsläkte på morgonen härlighet familjen hemma i Sydamerika. Två olika arter, E. glomeratus och E. Pilosus, båda kallas "Blue Daze," vilket kan orsaka viss förvirring i barnkammaren. E. glomeratus tenderar att vara den mer lättillgängliga av de två. Förutom att vara tillgängliga via plantskolor, kan dessa växter också beställas från trädgårdskataloger och som erhålls genom handel med andra trädgårdsmästare.

Denna anläggning är hemma i tropikerna och växer bäst i USA: s jordbruksdepartement (USDA) zoner åtta till 11. Det har ljusgröna enkla blad med en sammetsbeläggning, och producerar små blå blommor liknar miniatyr morgonhärligheter. "Blue Daze" är en smygande subshrub, och kommer att förbli relativt låg på marken, även om det kan sprawl i en miljö man gillar. Anläggningen är perfekt för sängkläder, gränser, och prov planteringar, och är även lämplig för container trädgårdsskötsel.

Trädgårdsmästare behöver väldränerad jord blandad med sand för att odla "Blue Daze," och anläggningen föredrar ett soligt att delvis skuggig plats i trädgården med lite luftcirkulation för att förhindra mögel och mjöldagg. Dessa växter är salttåliga och kan också klara av torka och låga vattenförhållanden, en fördel för människor som söker växter att växa i tuffa miljöer. De ljusa blå blommor kan uppmuntras att kvarstå under månader genom att nypa dem när de börjar blekna, tvingar anläggningen att producera mer.

I varma klimat kan "Blue Daze" lätt odlas som en perenn. I kallare miljöer, kan det vara lämpligt att odla det som en årlig, så att den dör på hösten och ersätta den under vårmånad. Det är också möjligt att övervintra behållare inomhus i svala klimat, vilket behållarna tillbaka ut på våren. "Blue Daze" kan odlas i hängande behållare, vilket gör det lätt att flytta med förändringen av säsonger.

Människor är intresserade av växande denna växt kan få frön och plantor kommersiellt, eller ta sticklingar från en mogen växt. Sticklingar kan ha sin grund i rika, väldränerad jord och transplanteras när de tar. För enkelhetens skull kan människor föröka startar och sticklingar i torv koppar, vilket gör "Blue Daze" lätt som helst att transplantation, eftersom det kan överföras kopp och alla till en plats i trädgården eller placeras i en större behållare. Torven kommer att bryta ner och berika jorden.