Hur tar jag bort en choklad Stain?

June 16

Det bästa sättet för att avlägsna en choklad fläcken är genom att använda tekniker som bryter ner oljor och fasta mjölkbeståndsdelar, och genom att tvätta det objekt försiktigt så fläcken inte inställd. Hur du gör detta beror på om fläcken är på klädsel eller kläder, och vilken typ av tyg är inblandad. Snabb behandling kommer att förhindra choklad från marring objektet permanent.

Om chokladfläck resultat från fasta ämnen som godis eller glass, bör du först försiktigt bort eventuellt överskott. Var noga med att inte sprida det runt eller du kommer att ha en mycket större plats. Generellt använder en sked är det enklaste sättet att skrapa upp det, och den trubbiga kanten kommer inte riva kläder eller klädsel. En soffa eller kuddfodral kan vara tillräckligt tjockt så fläcken stannar på toppen istället för blötläggning igenom.

Låt någon fläck borttagnings aktiveras under en kort tid; Du kan badda på choklad fläcken med en ren vit duk, tills du har fått så mycket som möjligt av tyget. De flesta städexperter rekommenderar en lätt beröring. Det är bäst att göra detta från fel sida om fläcken har absorberat, så att du inte trycka den tillbaka in i tyget.

En choklad fläck på mattan kan vara särskilt besvärande om det blir komprimeras till fibrerna. Flytande diskmedel i varmt vatten kan oftast ta bort en frisk fläck om du får till det innan någon kliver på den. Om det inte fungerar, kan en lösning av 1 del hushålls ammoniak till 16 delar vatten användas i stället. Var mycket noga med att inte blanda ammoniak med blekmedel eller farligt klorgas kommer att resultera.

Du får använda en fläckborttagnings pinne eller vätska för att lossa en choklad fläck på de flesta kläder innan tvätt. Upprepa några förbehandlings steg du tog om det dröjer. När fläcken är borta, bör det vara säkert att torka objektet. Om du tar ditt plagg att professionellt rengöras, påpekar choklad fläcken så städare kan eliminera den, eller solventâ € s interaktion med socker i fläcken kan göra det värre.

Kemtvätt baserade kläd kan ofta framgångsrikt behandlas hemma med läsk försiktigt med lite vatten eller produkter formulerade för dem. Särskilda torra rena lösningsmedel säljs i lågpris och järnaffärer, men många människor don € t som att använda dem eftersom de är giftiga. Hem kemtvätt kit innehåller ett vattenbaserat fläckborttagningsmedel och särskilda kuddar att placera under fläcken. Om du får en choklad fläck på en torr, ren-bara plagg, se till att du ser testa remover på en undanskymd plats först.

  • Blekmedel bör alltid hållas borta från ammoniak, eftersom de två kombinerade skapar giftiga gaser.
  • Choklad täckta i kokosflingor.
  • Choklad.