Vad är en akryl fack?

June 20

En akryl facket är ett grunt lagringsenhet finns i hemmen, butiker och restauranger. Dessa brickor kan se ut som om de är gjorda av glas, men de faktiskt är gjorda av en splitterresistent plast. Denna plast är gjord av tunga akrylhartser, och liknar de skyddande väggar som används för att skydda åskådarna vid hockeyarenor. Tillverkarna producerar många storlekar och stilar av akryl fack mönster, allt från små förvaringsenheter till stora serveringsbrickor.

Akryl är allmänt ansedd det perfekta materialet för dessa brickor. Den tillåter användare att njuta av ett klart, glasliknande bricka med mycket liten risk för brott. Detta material är tillverkad av en metylmetakrylatpolymer, som är en form av sammansatt harts tillverkas i laboratorier. Det kan också kallas PlexiglasR eller Lucite efter några populära namn versioner av detta material.

I hemmet, kan en akryl fack användas för att hålla smycken, kosmetika, eller andra småsaker. Dessa brickor kommer ofta i varierande storlekar som kan staplas inuti varandra för att skapa unika konfigurationer. Större enheter kan användas för att hålla hoprullad handdukar eller tvål på ett badrum handfat. Andra kan förlita sig på en akryl fack för att lagra och organisera kontorsmaterial som gummiband och gem i en skrivbordslåda.

Akryl facket fungerar också som ett populärt alternativ till metallserveringsbrickor i både bostäder och restauranger. Dessa brickor kan funktionen inbyggda handtag, eller kanske helt enkelt har rundade eller rutade kanter. Vissa är helt platt, medan andra har en läpp inbyggd i kanten så att material som inte kan rulla av. Många människor personifierar akryl brickor med färg eller etsningar. Den monogrammed akryl facket är särskilt vanligt, och fungerar som en populär gåva för bröllop eller andra evenemang.

En av de främsta fördelarna med den akrylfacket är att det är många gånger starkare än glas, men ger ändå en klar yta. Denna glasliknande utseende gör facket ganska unobstrusive, och låter andra material och ytor för att lysa igenom. Till exempel, en akryl bricka placeras på en granit bänkskivan tillåter användare att fortfarande se den naturliga skönheten i granit, men bidrar också till att hålla objekt organiseras. Liksom alla akryl föremål, dessa fack är också helt vattentät och därmed mycket lätt att rengöra. De kan också skydda omgivande ytor genom att hjälpa till att innehålla mat och dryck spill.

En nackdel med akryl är dess tendens att repa helt enkelt. Dessa repor kan fördärva ytan, och är nästan omöjligt att få bort. Vissa former av akryl kan också gula med tiden, vilket förringar utseendet av facket.