Vad är Boston Cream Pie?

December 21

Boston Cream Pie är inte paj, även om det är ganska läckra om du € är ett fan av choklad desserter med en krämig centrum. Till dessert är faktiskt en tårta, vanligtvis en enda runda lager av gyllene kaka, sockerkaka eller vit tårta, delad på mitten och fylld med vaniljkräm. Det översta lagret av kakan placeras tillbaka på pudding fylld hälften, och sedan kakan är täckt med en tunn eller tjock chokladglasyr. Glasyren bör konstfullt droppa på sidorna av kakan.

Den tidiga inspiration till Boston Cream Pie var troligen en mitten recept 19th century för en efterrätt som kallas pudding pie kaka. Ironiskt nog var receptet publicerades i en New York och inte en Boston tidning, och receptet didnâ € t föreslår dekadenta lagret av choklad. Istället var det bara toppat med florsocker. Detta kan göra ett bra alternativ om du € d vilja tjäna denna krämiga kakan till dem som canâ € t äta choklad.

Chokladen på toppen av kakan kredit Harvey D. Parker, som öppnade en Boston restaurang som heter Parker House Restaurant. Hans restaurang gjorde har en kaka som kallas choklad paj, som liknade den som beskrivs i New York newspaperâ € s recept. Itâ € s oklart exakt när kakan slutligen kallas Boston Cream Pie, men de flesta livsmedel historiker avsluta denna inträffade någon gång före slutet av 19th century.

Boston Cream Pie är en populär dessert, och är ganska lätt att göra. Itâ € s också lätt att hitta premade versioner i din livsmedelsbutik, antingen i frysfack eller nybakade av din storeâ € s bageri. Princip skillnader i hur kakan görs kan innefatta huruvida choklad toppning är en tunn glasyr, eller en tjockare ganache gjord med smält choklad och grädde. Vissa recept tyder också blanda vaniljsås, vanligtvis en majsstärkelse baserad vaniljsås med grädde, för en fluffigare centrum.

Du € ll också hitta varianter av Boston Cream Pie som liknar den ursprungliga pudding pie kaka. Massor av bagerier gör en vaniljsås och jordgubbar version toppat med florsocker när jordgubbar är i säsong. Du kan göra dina egna variationer hemma genom att ändra smaken av interiören vaniljsås, vilken typ av kakan, eller ändra den övre glasyr. Till exempel, toppad butter vaniljsås med choklad kan likna en black and tan sundae, eller du kan använda choklad sockerkaka istället. Men gjorde, Boston Cream Pie kommer säkert att vara en hit; bara donâ € t glömma att kyla det eftersom vaniljsås kan förstöra om de tillåts sitta vid rumstemperatur.

  • Boston grädde cirkel kan toppad med ganache.
  • En vaniljsås kombinerat med grädde används för att göra Boston Cream Pie.