Vilka är för- och nackdelar med Iklädd en burka?

December 22

Vissa muslimska kvinnor väljer att bära en burka, vilket är en lös ytterplagg som täcker dessa kvinnor från topp till tå. De flesta av dessa kvinnor ser på sig en burka som sin religiösa plikt, eftersom det är en mycket konservativ plagg. Burka kan bidra till att dessa kvinnor inte är i fokus för oönskad uppmärksamhet från män. Å andra sidan kan den ovanliga utseende burka bjuda oönskad uppmärksamhet från vissa människor i främmande länder. Även dessa plagg döljer en kvinnas ansikte, vilket gör identifiering svårt, och de rapporteras vara mycket obehagligt.

En burkan är ett plagg som bärs av vissa muslimska kvinnor. Detta plagg är väldigt lös och flödande, och den täcker de flesta av en kvinnas kropp. Händerna och ögonen är oftast de enda delarna av kroppen som är synliga när du bär en burka.

Enligt Qura € en är burka anses vara hijab eller acceptabel, anspråkslösa kläder. I den islamiska religionen, är män och kvinnor, både normalt avskräckta från bär kläder som skulle hetsar lustfyllda tankar i det motsatta könet. För kvinnor, klädd i en burka utför denna uppgift. Många kvinnor som bär burka bara ser det som något de måste göra för att följa Allahs önskemål. De ser ofta burka som en del av deras tro.

Eftersom bär en burka hjälper täcka upp en kvinnas skönhet, kommer det ofta att hålla män från märker henne. Män kommer oftast inte ha lustfyllda eller oanständiga tankar om att kvinnan, och de kommer oftast inte visa henne någon oönskad uppmärksamhet. Detta gäller särskilt i konservativa muslimska länder, som Afghanistan, Iran och Saudiarabien.

Synen av en burka i områden i världen där islam inte är en stor religion, såsom Europa eller USA, kan ha motsatt effekt. En kvinna som bär en burka skulle dra uppmärksamhet till sig själv i dessa delar av världen. På grund av religiös intolerans i vissa områden, kan kvinnan ens trakasseras för att bära denna typ av plagg.

Foto-ID används för ett antal skäl i de flesta delar av världen. Till exempel, människor måste ha fotografier av sina ansikten på sina pass och körkort. Att bära en burqa döljer ansiktet och därför gör identifiering mycket svårt. De flesta typer av burka behöver oftast tas bort för identifiering.

Burka är också mycket obehagligt för de flesta kvinnor. Vid varmt väder kommer dessa lager av tyg brukar fälla värme och svett nära kroppen. Eftersom ansiktet är också täckt, kan detta göra att andas något svårt.

  • En burqa följer instruktionen av Koranen, vilket säger en kvinna ska täcka hennes skönhet.
  • Strikta klädnormer efterlevs inom de iranska gränserna.
  • Två kvinnor som bär burka.
  • En kvinna i en burka.