Vad är en Desert Kingsnake?

January 13

Kingsnakes är boaormar som ibland äter andra ormar. Arter Öknen Kingsnake har det vetenskapliga namnet Lampropeltis getula Splendida och bor i Arizona, Texas och New Mexico i USA och över gränsen till delar av Mexiko. Den har en brun eller svart kropp med gula eller vita staplar.

Den Lampropeltis getula eller kingsnake släkte av ormar, omfattar sju arter, som varierar i utseende. Ormarna är konstriktorer och underarten spänner över många stater i USA På grund av sin förkärlek för överlevande ormbett och sedan äta de anfall ormar, har de arter fått legendarisk status i vissa indian mytologier. Den kingsnake är immun mot giftet från andra ormar, men är i sig nonvenomous.

Öknen kingsnake eller Lampropeltis getula Splendida, har en svart huvud och en mörk kropp med gula eller vita staplar. Avel sker i april och maj, och äggläggning sker i följande två månaderna. En kvinnlig kingsnake lägger upp till 12 ägg, som alla håller ihop under jord i jord med mycket fukt. Äggen kläcks i augusti och oktober. De vuxna kan växa upp till 5 fot (ca 1,54 meter) i längd.

Trots öknen delen av sitt namn, denna typ av kingsnake vanligtvis bor nära en vattentäkt. De rör sig i allmänhet runt på eftermiddagen och kvällen och tillbringar mycket tid i skydd av döda vegetation eller stenar. När störd, skakar öknen kingsnake svansen som en varning gest. Det kan också fejka döden genom att vrida om och om fortfarande. När den befinner sig instängd, även producerar den en illaluktande substans och defecates.

Trodde de kan hållas som husdjur, kan kingsnakes äter andra ormar som hålls i samma bur, även de av samma art. Den mysk produktion och nervös defekation inte fortsätta när ormen blir vana vid omgivningen. Captive ormar äter gnagare, fåglar, ödlor och grodor, och döda byten är mindre benägna att orsaka skada på husdjur under äta processen.

Om ett nyligen matas ökenkingsnake hanteras för tidigt efter att ha ätit, kan det tröska ut maten. På grund av ormens preferens för en hemlighetsfull gömställe, bör kapslingen innehålla några lämpliga områden, såsom artificiella grottor eller ens en uppåt terrakotta kruka. Öken kingsnakes betraktas inte som hotad, och befolkningen i dessa ormar hjälper också kontrollera halterna av giftiga ormar i områden där människor kan vara i riskzonen för ormbett.

  • Öken kingsnakes bor i Arizona, Texas, New Mexico, andnorthern Mexiko.