Vad gör en social entreprenör göra?

January 10

En social entreprenör använder affärsmetoder för att arbeta för en sak. En individ som passar denna avdelning får göra några pengar från de sociala insatserna entreprenörskap Han sätter in en orsak. Det är dock inte hans primära mål. Istället är en social entreprenör mål förändringen som han hoppas. Ofta sociala entreprenörer startar ideella organisationer som de arbetar mot social förändring. Andra däremot, kan vara partner med ideella eller privata företag; arbeta för ideella organisationer; eller arbeta i en rad sektorer, inklusive regeringen.

Ofta människor är mest bekant med aktivister som arbetar mot social förändring, men sociala entreprenörer arbeta mot denna typ av förändring också. Till skillnad från aktivister, söker de att tillämpa innovativa idéer och metoder som vanligtvis används i verksamheten för att skapa den typ av förändring som de söker. Det primära målet med en social entreprenör är att göra förändringar som har socialt värde. Några av deras strävanden kan producera vinster, men det är inte poängen med en social entrepreneurâ € s insatser.

Vanligtvis blir en social entreprenör intresserade ett problem när samhället har svårt att hitta lösningar. I huvudsak kan det verka som om människor har fastnat med problemet och oförmögen att röra sig framåt i någon större eller bestående sätt. Han arbetar sedan att lära sig vad som orsakar problemet och varför tidigare lösningar har misslyckats med att producera den typ av förändring som behövs. Med denna information i åtanke, arbetar han sedan att tillämpa nya idéer och affärslösningar för att stimulera förändring och övertyga andra att gå framåt också.

I de flesta fall, sociala entreprenörer arbeta mot lösningar som är lätt för andra att använda och förstå. Dessa entreprenörer är oftast sysslar med att se sina idéer är etiskt också. Vanligtvis arbetar de för att se till att deras idéer kommer att vara benägna att samla en hel del stöd, eftersom de vill att folk ska bli intresserade nog att genomföra dem i sina samhällen. Detta beror på det faktum att förändringen i ens ett litet område kan bli stor, utbredd förändring om människor i andra områden engagera sig.

Det finns många exempel som kan hjälpa förklara vad en social entreprenör gör. En person kan betrakta arbete John Muir, till exempel, som ofta kallas fadern av nationalparken systemet i USA. Grundaren av Planned Parenthood, Margaret Sanger, kallas även som en social entreprenör för hennes insatser mot att förändra sättet familjeplanering hanterades över hela världen. Dessutom är Florence Nightingale annat exempel på tidigare socialt entreprenörskap i arbetet; Hon krediteras med att hjälpa till att göra moderna omvårdnad vad det är idag, förbättra sjukhusförhållanden, och grundade den första sjuksköterskeskola.

  • Vissa sociala entreprenörer starta innovativa ideella grupper som adresserar otillfredsställda samhällsbehov.
  • Sociala entreprenörer utveckla affärsidéer för att lösa specifika samhällsfrågor.