Vad är Geranium eterisk olja?

February 7

Geranium eterisk olja som har kommersiellt producerade är en mycket koncentrerad, flyktig vätska extraherad från geranium anläggningen vanligen genom destillation eller användning av kemiska lösningsmedel. Hemlagad geranium eterisk olja är oftast en mycket mildare substans på grund av de enkla och helt naturliga ingredienser och metoder som används för att producera den. Alla rena eteriska oljor beskrivs som essensen av floran; de är "livsblod" av en växt och ansvarar för dess doft och bärande av dess näringsämnen. Även om de kallas oljor, är de inte oljiga i konsistensen utan snarare är vattnig, och de lätt och snabbt penetrera huden. De anses vara den terapeutiska formen av en ört, så geranium eterisk olja är den terapeutiska formen av pelargon anläggningen, som har medicinska egenskaper.

Naturliga skönhetsprodukter, särskilt de formulerade för att lindra tillstånd såsom fett hår, har ofta geranium eterisk olja högt upp på listan över ingredienser. Det kan också finnas i naturliga skönhet krämer eller natt krämer som påstår sig hjälpa till att reglera fet eller torr hud. Andra fördelar med geranium eterisk olja inkluderar dess förmåga att hjälpa klara upp akne, eliminera celluliter och döda löss, så det ibland läggs till hands eller kroppslotion.

Aromaterapeuter använder sig av geranium eterisk olja i många beredningar som de formulerar. De inte alltid välja den som ingrediens i en behandling för medicinska ändamål. Det ibland väljs för doften av pelargon, som de tror kan ha en gynnsam effekt på ens humör. Denna olja kan också vara en av ingredienserna i hemlagad, helt naturliga parfymer som inte utlöser allergier i människor benägna att andningsproblem när de utsätts för kemiskt parfyme personliga hygienprodukter.

Även om vissa eteriska oljor kan användas internt, brukar det rekommenderas inte på grund av styrkan i dessa ämnen. Denna varning skall beaktas vid eterisk olja av pelargon, vilket - om handelstypen köps - bör inte användas på full styrka även externt eftersom det kraftigt kan irritera huden och eventuellt skada slemhinnorna. Generellt är en bärare, såsom olivolja som används så att den eteriska oljan kommer att vara i ett säkert sätt utspädd form. Hemlagad geranium eterisk olja, som vanligtvis är fallet med den terapeutiska formen av någon olja, tenderar att vara mild nog att använda med full styrka i små mängder. De som väljer att använda denna olja på barn bör inte göra det innan samråd med en läkare.

  • Geranium eterisk olja kan hittas i många naturliga skönhetsprodukter.
  • En burk av lotion som innehåller geranium eterisk olja.
  • Geranium eterisk olja är en mycket koncentrerad vätska från geranium anläggningen.