Vilka är de olika hem rättsmedel för huden vitare?

February 13

Ett av de enklaste hem rättsmedel för huden vitare är regelbunden exfoliering. Beroende på hur känslig huden är, kan en person exfolierar en eller två gånger i veckan, eller varannan dag. Daglig exfoliering rekommenderas inte, eftersom den ständiga friktionen - särskilt på armbågar och knän - kan istället mörkare huden. Den exfoliering process kan börja med ett varmt bad, följt av en baby eller olivolja gnida över hela kroppen, och sedan en luffa skrubba. Detta kommer att försiktigt, men effektivt, ta bort döda hudceller och återfuktar huden. Efter bad och torkning, kan vitare lotion appliceras, eftersom den nyligen dykt hudlagret kan snabbt absorbera de ingredienser som kan hjälpa till att lätta på huden.

Citrusfrukter kan också användas för hud vitare. Frukter som citroner, lime och apelsiner är rika på antioxidanter och C-vitamin, som båda bidrar. Den juice från frukterna kan pressas ut och gned över hela ansiktet och kroppen efter bad. För dem med känslig hud, är en utspädd lösning bäst för att förhindra rodnad och irritation. Citrusfrukter kan också kombineras med olika ingredienser, såsom tomat eller honung, och kan användas som ansiktsmasker att hjälpa till att lätta några mörka ärr och fräknar.

En av de mildare hem rättsmedel för huden vitare är mjölk. Cleopatra populariserade den som en skönhetsprodukt efter historiska konton avslöjade att hon badade i mjölk hos åsnor. Färsk mjölk kan spädas i vatten och en liten mängd salt tillsätts för att ytterligare exfolierar och återfuktar huden samtidigt ljusare det. Mjölk kan vara ett dyrt hudblekande ingrediens, så ett alternativ är att köpa skönhetsprodukter som tvål och lotion som innehåller mjölk som huvudsaklig ingrediens.

Vanliga köks ingredienser, liksom vinäger, kan också användas för huden vitare. Syran i ättika hjälper inhibera produktionen av melanin, det pigment i huden. Olika typer av vinäger, såsom sockerrör, kokos, och äpple cider, kan användas som en utspädd lösning för huden vitare. Vinäger har också antibakteriella egenskaper som också kan hjälpa behandla akne.

Många huskurer tenderar att vara sura, vilket gör huden extra känslig för irritation och solexponering. Människor kan använda solskyddsmedel för att hålla huden skyddas från solen, samt ett paraply och en hatt medan utomhus. En hälsosam kost kommer också bidra till att göra blekningsprocessen går snabbare. Individer som använder dessa metoder bör också dricka mycket vatten för att spola ut gifter och ta C-vitamin tillskott för att ytterligare minska melaninproduktionen.

  • Whitening lotion kan tillämpas efter exfoliering.
  • Mjölk tvål är en vanlig huden vitare metod.
  • Babyolja kan minska huden vitare.
  • Två gånger per vecka exfoliering med en scrub gjord av socker hjälper till att bleka huden.
  • Äppelcidervinäger kan bidra till att minska huden vitare.