Vad är en Tap Drill Bit?

February 16

En kran borr är ett verktygsfäste särskilt utformad för metall tekniken med att knacka. Tekniken med Skakningen utnyttjas för att skapa ett gängat hål i ett material i vilket en gängad bult kan skruvas. Infästningen kan också användas för att reparera, eller trä om maskinen, en skadad fixering. En gäng verktyg kan användas tillsammans med ett formverktyget för att skapa interna och externa gängor, respektive.

Specifikt, en kran borr liknar en lång bult tråd, vilken är införd i en borrchuck för att påskynda processen med att bilda en invändig gänga. Dessa bitar är vanligen konstruerade av härdat volfram stål för att tillåta lite att användas flera gånger för att bilda gängor i en mängd olika metaller. En kran borr kan bilda en invändig gänga, som ibland kallas den kvinnliga delen av en koppling, såsom den som finns i en vanlig mutter.

Ett munstycke bit är partner fastsättning på en kran borr. Det används för att bilda en utvändig gänga, eller manlig sektion av en koppling, som man skulle finna på en bult. Tap bitar och dör bitar vanligen paras för att se till att den manliga och kvinnliga delen av kopplingen gå på rätt sätt. Båda typerna av bitar har även numrering system baserade på diametern av de resulterande trådar att tillåta matchande par som ska skapas.

Det finns tre huvudtyper av kranen Borr används av metall maskinister; dessa är kända som bottnar, mellan och koniska kran. Den första av dessa typer av bit, den bottna kranen, har en platt huvud med mycket liten avsmalning från spetsen till axeln för skäret. Dessa typer av kranen borr kan bilda ett fullständigt gängat hål i metall, där hålet inte kommer ut metallen - ett exempel på detta är en möbel, där benen måste skruvas in i en bas eller plattform. För att utnyttja denna typ av lite, behöver en maskinist att starta spetsdragningen med en avsmalnande lite som platt huvud för bottna kranen inte kan uppnå tillräcklig inköp i en ogängad hål.

Intermediate och kona kranar både har en mer avsmalnande spets än bottna kranen. Den mest använda typen av kranen borr är den mellanliggande kran. Den avsmalnande framkant av dessa två typer av bit är utformade för att hjälpa till att rikta in trådarna och påbörja avlyssning av ogängade hål. Den koniska bit har en mer gradvis avsmalnande än den mellanliggande bit, vilket gör den mer lämpad för att arbeta med hårdare material, såsom stållegering.