Vad är en Bariatric Anpassat?

September 5

Många länder har sett en ökning av övervikt och viktrelaterade sjukdomar under de senaste åren. Utmaningar för feta och de som tar hand om dem inkluderar rörelsehinder både inom och utanför inställningar sjukvårds. Standard rullstolar och annan medicinsk möbler och utrustning är vanligtvis inte utformade för att hålla en kraftigt överviktiga personer. Som ett resultat, är en överviktig person som genomgår medicinska procedurer eller vem inte kan gå själv kan behöva en bariatric rullstol. Bariatric rullstolar är större än traditionella rullstolar och har en högre vikt kapacitet så att bekvämt och säkert sittplats individer i behov av en förflyttningshjälpmedel.

Inom en inställning sjukhus eller sjukvård, är det viktigt att säkerheten för både feta patienter och deras vårdgivare skyddas. Eftersom standard hälsovård utrustning riskerar att kollapsa under tyngden av en överviktig patient är nödvändig specialutrustning för att förhindra skador på kroppen eller värdighet patienten, liksom till medicinsk personal eller skötare. Utöver behovet av en bariatric rullstol, många individer och medicinska miljöer behöver extra utrustning, såsom tunga lyftselar för överföring orörliga patienter från säng till stol och rullstol hissar utformade för att rymma en bariatric rullstol.

När du väljer en bariatric rullstol, är det viktigt att säkerställa en korrekt passform. Viktfördelningen bland feta människor kan variera kraftigt. Som sådan, är rullstolsvikt kapacitet enda hänsyn vid val av mobilitets stol. En päronformad person, t.ex., bär sin vikt i första hand på den nedre halvan av kroppen. Sådana människor behöver en bariatric rullstol med en bred sits som kan rymma sina höfter. Om en rullstol är för liten för patienten, kan han eller hon upplever betydande obehag och kanske till och med trycksår, ett tillstånd som inte bara är smärtsamt men potentiellt farliga.

Andra överväganden inkluderar behovet av patienter som har andra hälsoproblem. Patienter som är i allmänhet orörlig och som har andnings och hjärtproblem kan kräva en elrullstol, som patienterna helt enkelt inte frisk nog för att driva sin rullstol manuellt. Dessa stolar kan också behöva utformas med förvaring för medicinsk utrustning, såsom syre tankar, och kan även behöva en liggande stol som kan hjälpa användaren med andningsproblem. Genom att arbeta med en betrodd vårdpersonal och en ansedd rullstolsleverantör, kan en patient ofta en bariatric rullstol som uppfyller hans eller hennes rörlighet och medicinska behov.

  • Bariatric rullstolar är byggda för att tåla en betydande mängd av tyngd.
  • Under de senaste åren har övervikt skjutit i höjden och blivit ett stort folkhälsoproblem i USA och på andra håll.