Vad krävs för en hemmagjord ögon?

November 21

Med många vänder sig till huskurer för mindre lidanden, de som lider av ögonirritation är intresserade av ingredienser som används i hemmagjord ögondusch. Hemgjord ögondusch kan användas för att behandla allergiska ögon, eller att stoppa klåda i samband med pinkeye. Vissa utövare av holistisk medicin tout även hemgjord ögondusch som ett sätt att lindra trötta eller ansträngda ögon, eller att göra ögon verkar uppdateras i dem som är trötta.

Den viktigaste aspekten när det gäller hemlagad ögondusch är att inte förorena ögat med hjälp av kranvatten. Eftersom kranvatten kan innehålla många kemikalier, kan det inte vara särskilt bra att en irriterad par ögon. Dessutom kan eventuella ytterligare ingredienser möjligen vara förorenade med små bakterier som kan orsaka allvarlig ögoninfektion.

De flesta recept för hemlagad ögondusch rekommenderar att använda destillerat vatten, eftersom den är fri från kemikalier. Vad bra, bör alla förberedelser kokas och sedan avsätta svalna innan du använder. Detta tenderar att eliminera möjlig kontamination av ögat med bakterier eller irriterande kemikalier.

En mycket enkelt recept för hemlagad ögondusch är att koka en kopp vatten med en tesked salt. Denna vätska kan sedan användas ensam som både ögonskölj och en nasal sköljning. Vissa rekommenderar att lägga örter eller tinkturer till vätskan. Man bör vara försiktig när du lägger örter till hemgjord ögondusch som känslighet för vissa örter kan skapa fler problem än de botar. Vad bra, måste alla växtbaserade delarna filtreras bort av hemlagad ögondusch innan applicering av tvätt för ögonen. Många rekommenderar att du använder ett kaffefilter och filtrering av flytande flera gånger.

En annan hemlagad ögon är en enkel blandning av grönt te och destillerat vatten. Man lägger två delar av bryggt grönt te till en del vatten. Detta är tänkt att göra ögon känns pigg och svalare om de är kliande eller irriterad. Vissa förespråkar också att använda tepåsar direkt på slutna ögon för att minska svullnad av hud och mörka ringar.

Ingen av dessa hemgjorda produkter bör förvaras i mer än en dag eller två, eftersom de inte har några naturliga konserveringsmedel och kan introducera bakterier i ögat. Vissa naturmedel finns tillgängliga i butiker och kan vara mer bekvämt för användning än hemlagad ögondusch.

Slut övervägande när de förbereder hemgjord ögondusch är om det skick du planerar att använda ögondusch för kan behöva medicinsk behandling. Medan ögon som är ständigt torr eller kliande på grund av allergier kan dra nytta av hemgjord ögondusch, kommer pinkeye orsakad av bakterier inte förbättras. Ett sådant tillstånd kräver antibiotika droppar och bör uppmärksammas av läkare. Vad bra, kan kronisk torra ögon indikerar andra villkor och bör åtgärdas av läkare eller sjuksköterska.

Man bör rådfråga en läkare innan du använder hemgjord ögondusch för att vara säker på att oneâ € s ingredienser inte orsakar irritation. Vanligtvis läkare sanktionera lätt att använda koksalt hemlagad ögondusch och kan även ge dig en guide om hur man förbereder den. Den medicinska samfundet studerar mindre ofta tillsatser av örter eller tinkturer och läkare kan varna patienter för att undvika dem helt.

  • Utspädd grönt te kan göra en effektiv ögondusch.
  • 1 tesked salt blandat med en kopp kokande vatten kan användas som en ögontvätt och nasal sköljning.
  • Destillerat vatten bör användas när man gör eyewashes.
  • Grönt te påsar kan uppdatera ögonen.
  • En enkel saltlösning kan användas för en hemmagjord ögondusch.