Vilka är de olika typerna av Mascara?

October 30

Så många olika typer av mascara är på marknaden idag, kan det vara svårt att välja rätt mascara. Curling mascaror är vanligtvis bäst för personer med liten eller ingen naturlig curl i sina ögonfransar, medan förlängning mascara är utmärkt för personer med korta fransar. Volumizing mascara kan också göra fransar att se tjockare och fylligare. Någon av dessa mascaror kan också vara vattentäta, inbegripet de ljust färgade mascaror, som ibland är trendiga.

Curling mascaror är typer av mascara som kan bidra till att förbättra den naturliga curl av en persons ögonfransar. Dessa brukar komma med en böjd mascaraborste eller applikator, vilket hjälper till att producera curl. Den mascara formel är oftast lite tjockare än andra typer av mascara, och det hjälper att hålla curl. Curling mascara kan användas med eller utan separat ögonfransböjare.

För personer med korta ögonfransar, kan förlängnings mascaror vara det rätta valet. Dessa typer av mascara innehåller mycket små syntetiska fibrer. När mascara appliceras, dessa fibrer binder till spetsarna på ögonfransar, vilket gör dem verkar längre.

Full, tjocka ögonfransar anses ofta ett tecken på skönhet i de flesta kulturer, men inte varje kvinna är välsignad med tjocka fransar. Volumizing mascara, eller förtjockning mascara, kan hjälpa kvinnor med glesa fransar uppnå illusionen av tjocka ögonfransar. Ingredienserna i dessa typer av mascara är vanligen något tjockare än ingredienserna i andra typer, dock, och detta kan leda till att mascaran att klumpa och flake ibland.

Aktiva individer kanske vill överväga vattentäta mascaror. De ingredienser som används i dessa typer av mascara är utvalda för att de kan stöta bort vatten. Mest vattenfast mascara normalt stannar på ögonfransarna medan en person svettas, gråter, och även simning. De flesta av dem kräver en speciell makeup remover, men som kan vara något hårda.

Brunt och svart är oftast de vanligaste mascara färger. Generellt kan mörka perfektionerade individer brukar bära antingen brun eller svart mascara. Ljushyade individer, å andra sidan, bör vanligtvis spara svart mascara för en dramatisk look. Individer med mycket blonda ögonfransar kanske också vill överväga en tydlig mascara.

Ljust färgad mascara verkar också vara populärt från gång till gång. De används ofta för att skapa en vild och edgy look. Färger som rosa, lila och grönt är tillgängliga, men blått verkar vara den mest populära färgad mascara. Många makeupartister hävdar att blå mascara gör ögonen verkar ljusare.

  • Att inte bära vattenfast mascara när det regnar - eller när man svettas eller gråta - kan orsaka makeup för att köra och kladd.
  • Mascara finns i olika varianter för att passa en persons behov.
  • En kvinna ansöker mascara på hennes ögonfransar med en rak borste.