Hur väljer jag det bästa Ersättning för Cilantro?

January 29

Att välja ett byte för koriander är oftast en fråga om att bestämma hur koriander du försöker antingen imitera eller ersätta, sedan letar efter en ört med dessa egenskaper. Många människor ogillar smaken av koriander, och därför leta efter mildare, olika smaksatta alternativ. Du kan också behöva ett byte för koriander om du inte hittar koriander, men har ett recept som kräver det. Matlagning med örter är i allmänhet en ganska flexibel vetenskap och utbyten är oftast ganska lätt att göra. Att uppmärksamma smaker kommer att hjälpa dig att göra rätt swap, men många olika örter, med måtta, kan ersätta koriander - och ibland till och med skapa en ny favorit.

Koriander är en platt-bläddrade ört som vanligen används i latinamerikanska och asiatiska köken. Det används både som ett väsentligt element och som garnering. Om du bara letar efter ett byte för koriander garnering, försök att efterlikna utseendet på koriander mer än smaken. Platt-blad eller italienska persilja är oftast ett bra alternativ. Persilja har inte mycket smak på egen hand, men är ljus och tilltalande som garnering.

Många människor tycker att smaken av koriander stötande. Lämnar koriander ur ett recept helt är ett alternativ i denna situation, men kreativa kockar ser ofta för andra örter för att ersätta. Ingen annan ört kommer verkligen återskapa smaken av koriander, men någon mild ört kommer att lägga en kick av smak och öka intresset för vad skålen förbereds.

En av de viktigaste saker att titta efter när du väljer ett byte för koriander är intensitet. Koriander har en skarp smak, men som örter går, är det ganska diskret. Örter med mycket uttalade smaker, såsom timjan och salvia, inte vanligtvis gör bra koriander substitut. På samma sätt kan söta örter som mynta kollidera med de mer välsmakande livsmedel normalt parade med koriander. Tänk på den mat du tjänar, och leta efter en ört som skulle föra ut de smaker och smaker.

En vanlig koriander ersättare är basilika, särskilt thailändsk basilika. Thai basilika är en liten-blad, söt smak basilika sort som, liksom koriander, används ofta i asiatiska kök. Byta thailändsk basilika för koriander kommer att skapa en annan smak, men en som är vanligtvis ganska komplement.

Om du kan hitta det, örten rau RAM, ofta kallad "Thai koriander," är en utmärkt ersättning för koriander. Rau ram är i koriander familjen, men har en mildare, mer lemony smak som många människor som ogillar vanlig koriander hitta talande. En liknande substitution kan vara quillquina, eller "bolivianska koriander." Quillquina är medlem av koriander familjen också, men är också mycket lik arugulaen. Det är milt smaksatt och mycket väldoftande.

  • Thai basilika kan vara ett bra substitut för koriander.
  • Torkade koriander frön.
  • Persilja kan insättas istället för koriander.
  • Basil är en vanlig ersättning för koriander.