Vad är en duschbänk?

September 21

Dusch bänkar är hjälpanordningar som kan läggas till en dusch eller bad område, vilket gör det möjligt för personer som inte kan stå för att fortfarande njuta av fördelarna med att bada. En bänk kan vara en portabel och därmed tillfälligt tillägg till duschutrymmet eller permanent införlivas i utformningen av duschkabin. Ett antal olika material kan användas i skapandet och utformningen av en dusch bänk, vilket gör det möjligt för vem som helst att ge någon typ av sittplatser i duschen, om så önskas.

Utformningen av en dusch bänk är relativt enkel. En fast och jämn sittgrupp tillåter användaren att sitta vid en bekväm höjd för att njuta av strömmen av vatten från dusch munstycket. Bänkar som är portabla kommer ofta med kontroller för att manuellt justera höjden. När duschbänk är avsedd att användas i ett badkar / dusch kombination, är säte för duschbänk ofta i nivå med sidorna av badkar och passar bekvämt i badkaret korrekt. Duschen bänk ofta konstrueras med hjälp av plexiglas, hårdplast eller metall, vilket gör bänken vattentålig och lätt att rengöra.

Ibland kallas bad bänkar eller duschpallar, kan den bärbara badet bänken vara till stor hjälp när någon form av kortsiktigt stöd behövs med att ta en dusch eller badkar badkar. Till exempel kommer en individ med ett brutet ben inte kunna stå i en duschkabin i flera veckor till månader. Under delårsperioden, kan bänken placeras i position och låta den enskilde att njuta av en avkopplande dusch utan att behöva stå. Beroende på konfigurationen av området dusch, kan det också vara möjligt att placera den brutet ben så att benet och gjutna är inte i direkt linje av flödet av vatten från dusch.

En fördel med dessa bärbara duschpallar är att de lätt kan tas bort från duschen när andra i hushållet vill ta en dusch eller badkar badkar. Den vattentäta konstruktionen gör det möjligt att upprätthålla enheten med relativt liten ansträngning, samtidigt garantera att bänken förblir funktionella så länge som det behövs.

I situationer där behovet av en dusch bänk är mer permanent, är det möjligt att införliva bad stolar och bänkar i byggandet av området dusch. Dusch stolar eller bänkar kan byggas in i utrymmet och täckt med samma kakel som den omgivande duschkabin. Som ett resultat, ger duschbänk permanenta sittplatser som alla som använder duschen kan dra nytta av.

En bänk är idealisk för människor som är äldre, skadade, eller av någon anledning inte har möjlighet att stå tillräckligt länge för att ta en dusch. Genom att tillhandahålla en halksäker och robust sittalternativ i duschen, gör det möjligt för vem som helst att njuta av avkopplande egenskaper en dusch duschbänk utan rädsla för att falla eller att behöva skynda igenom innan person reservoarer styrke är uttömda.

  • En dusch.
  • Vissa duschar och bad har en inbyggd bänk som är skapad av keramiska plattor eller sten.
  • Personer med brutna ben använder ofta dusch bänkar.