Vad är Apple Butter?

September 12

Apple smör är i huvudsak en tjockare och kryddigare version av äppelmos, traditionellt tillverkas genom långsam-matlagning skivade eller mosade äpplen i kopparkittlar i upp till 12 timmar eller mer. Äpplena ständigt omröres med långa paddlar. Värmen gör att frukt naturliga sockerarter att caramelize, vilket ger apple smör dess distinkta djupt brun färg.

Den kryddiga smak av denna spridning kommer från tillägg av traditionella äppelpaj kryddor som muskot, kryddnejlika och särskilt kanel. Kommersiellt producerade apple smör är allmänt tillgänglig i dagligvaruhandeln, men den traditionella hemlagade sorten brukar burk i burkar för personlig konsumtion eller säljs till lokala jordbruksmarknader, hantverk visar och festivaler.

Apple smör innehåller inga mejeriprodukter, men har fått sitt namn från smörig konsistens av de färdiga äppel konserver. Faktum är att vissa människor använder det som en krydda eller spridas för smörgåsar, på samma sätt andra kanske använder majonnäs eller senap. De bevarar sägs vara särskilt bra på skinka eller fläsk smörgåsar, eftersom många traditionella Pennsylvania holländska eller tyska recept kombinerar äpplen och fläsk-baserade kött. Även om den inte används specifikt som en smörgås spridning, det är också populär som en toppning för pannkakor, kex och smörade toast.

Traditionen med apple smör tros ha förts till USA av tyskar som bosatte sig i Pennsylvania. Den så kallade "Pennsylvania Dutch", en korruption av Deutsch, eller tyska, var mycket pragmatiska av naturen, och insåg att de behövde ett sätt att bevara sin mat under vintermånaderna. Eftersom äpplen var rikligt under höstsäsongen, först började de bevara frukten som äppelsylt eller äppelmos. Den burk äppelmos hade inte hållbarheten som de hade hoppats på, men var så långsam-tillagningsprocessen utvecklas. Den extra tillagningstid vände äppelmos till en mer stabil produkt, och de tillsatta kryddor hjälp även i bevarandet processen.

Duplicera den traditionella apple smör beslutsprocessen i modern tid har visat sig vara en utmaning, dock. Några historiska samhällen och andra traditional fortfarande håller sessioner där det görs, med hjälp av volontärer för att röra om i grytorna i skift och även behålla bränderna för att ge värme. Anständiga äppel konserver kan också göras i en elektrisk långsam spis hemma. Äppelmos blandas till en mycket fin konsistens kan placeras i en långsam spis tillsammans med den traditionella kanel, muskot, kryddpeppar och kryddnejlika. Denna blandning bör tillåtas att minska under minst 12 timmar, med en liten lucka i locket så att ångan kan komma ut. Specifika recept för konvertering äppelmos till smör finns i ett antal kokböcker och matlagnings webbplatser.

  • Apple smör ofta kryddad med kryddnejlikor.
  • Äppelmos kan omvandlas till apple smör.
  • Kanel används vanligtvis för att krydda upp apple smör.
  • Äpplen.
  • Apple smör säljs ofta till bondens marknader och visar hantverk.
  • Muskot är ofta läggs till apple smör.