Vad är Graceland?

February 19

En av de mest besökta hem i Amerika är en georgisk Colonial stil herrgård som ligger i Memphis, Tennessee. Hundratusentals människor från hela världen kommer att hylla herrgården sista åkande, en sångare och skådespelare från närliggande Tupelo, Mississippi namngav Elvis Aaron Presley. Presleys hem och cirka 13 hektar mark som omger den omfattar turistattraktion som kallas Graceland. För många Presley fans, har en trek till Graceland blivit mer av en religiös pilgrimsfärd än vardagligt besök.

Inbördeskriget-eran utgivare av en Memphis tidning, en man vid namn SE Toof, ursprungligen ägt en 500 hektar stor gård som heter Graceland för att hedra sin dotter, Grace Toof. Grace ärvde småningom fastigheten, men inte beställt byggandet av arbetade herrgård i samband med Graceland idag. Några av de ursprungliga fastigheten småningom såldes ut till utvecklare, men Grace systerdotter Rut och hennes läkare make Dr Thomas Moore ärvt en del av jordbruksmark. Det var den Moores som beordrade byggandet av Graceland herrgård 1937.

Tjugo år senare, en ung underhållare letar efter en mer avskild plats än hans nuvarande hem i Östra Memphis köpte fastigheten Graceland för ca $ 100.000 (USD). Med tiden skulle Elvis Presley flytta många av hans familjemedlemmar i herrgården och lägga till en betydande mängd boyta till den ursprungliga byggnaden. En skräddarsydd smidesjärn dekorerad med två toner blev det berömda ingången till Memphis boet fortfarande känd som Graceland.

Som Presleys ära och berömmelse växte, Graceland blev mer av en privat tillflyktsort från trycket från stjärnstatus. Även fans campade ofta ut framför grindarna för att fånga en glimt av sin idol, Graceland lämnade en känsla av trygghet för Elvis och hans växande följe av musiker, assistenter, familjemedlemmar och en sammansvetsad grupp av vänner informellt kallas "Memphis Mafia". Elvis skulle ofta kasta partier för gjutna medlemmar av hans stor del forget filmer, och så småningom beställt en inspelningsstudio för hans källare.

Även Elvis Presley ägde flera andra hem och lägenheter, förblev Graceland hans primära bostad tills den dag han dog i augusti 1977. Flera Presley familjemedlemmar fortsatte att leva i Graceland efter hans död, men hans tidigare fru Priscilla och deras enda dotter Lisa Marie småningom fick kontroll över Graceland boet och det öppnades för allmänheten år 1982. Elvis fans kunde äntligen tour delar av herrgården såsom Jungle Room, komplett med en inomhus vattenfall och tropiska inredning. Ett annat rum innehöll tre TV-apparater, medan andra reflekterade smakerna av Linda Thompson, en av Elvis Presleys sista flickvänner.

Idag kan besökare till Graceland besöka ett museum på grund som visar många av Elvis Presleys kostymer, personliga tillhörigheter och musikaliska utmärkelser. Den andra våningen i Graceland herrgård dock fortfarande strikt off-limits till allmänheten och till och med de flesta av personalen. Besökare som står i foajén på första våningen kanske inte ens inser att de står direkt under badrummet där Elvis Presley dog. Hemlighetsmakeriet kring andra våningen i Graceland har tvingat mer än några konspirationsteorier om Elvis 'frånfälle, men det finns gott om andra utställningar att utforska på grund av Graceland, inklusive minnesmärke trädgården innehåller de slutliga rastplatser av Elvis Presley och hans föräldrar.