Vad är en pendlande fan?

April 27

En oscillerande fläkt är en fläkt som roterar i sidled samtidigt blåser. Ett bra alternativ till box fläktar för kylning rum, denna typ av fläkt skapar en vind i hela rummet snarare än att bara att blåsa i en riktning. Oscillerande fans i allmänhet antingen en bas eller ett stativ som är stationär, medan enheten som inrymmer fläkten rör sig separat.

Det finns många olika storlekar av oscillerande fläktar, och många av dem har olika inställningar. Den mest mångsidiga slag har en inställning som gör det möjligt för fläkten att förbli stationär, blåser i endast en riktning, eller alternativt att oscillera, eller flytta från sida till sida. Ett annat särdrag hos en mångsidig pendlande fan är förmågan att styra vinden den skapar i olika vinklar. Detta sker ibland med en enhet som svänger upp och ner, eller kan åstadkommas med en justerbar stångliknande monter.

Vissa oscillerande fans är en kombination enhet med både en värme och en cool inställning. Enheten i dessa kombinationer roterar på samma sätt och antingen blåser uppvärmd luft eller opererar på standarden fläktinställningen, vilket gör dessa kombinations värmeelement / fläktar praktiska för året-runt-bruk. Några kombinations modeller inkluderar även digitala termostatstyrd kontroll för värmedrift.

Beroende på dina sommarkylningsbehov, dessa typer av fläktar är ofta mycket mer effektiva på att cirkulerande luft under ett rum än en vanlig låda fläkt. De flesta modeller av oscillerande fläktar eller kombinationsvärmeaggregat är dyrare än vanliga boxfläktar, men ge mer mångsidiga användningsområden och effektivitet. Kom ihåg att regelbundet kontrollera fläktar eller rumsvärmare som en säkerhetsåtgärd. Var uppmärksam på skadade sladdar, se till att titta på små barn runt någon typ av fläkt täckt med en grill som gör att små fingrar för att passa igenom, och lämna aldrig ett värmeelement som kör utan uppsikt.

  • En oscillerande fläkt kan ha inställningar som gör att den förblir stationär eller, alternativt, att svänga.