Vad Varje golfklubb Används för?

March 20

Varje golfklubb i en spelares Väskan har ett specifikt syfte, för att träffa en viss typ av sköt en viss sträcka. Det finns i princip fyra typer av golfklubben: skog, strykjärn, kilar och putters. En golfare får bära 14 klubbar i hans eller hennes väska under en runda. Som en allmän regel, ju längre en golfklubba är, kommer ju längre bollen gå, men mindre styra spelaren kommer att ha över där det kommer.

Den längsta typen av golfklubb i påsen är en skog, och föraren är den längsta i gruppen. Woods - så kallade eftersom huvudena brukade vara gjorda av trä - har en rundad massa bakom ansiktet i klubben. Den extra massa ger mer kraft och avstånd. Varje golfklubb har ett nummer, och föraren skulle också kunna kallas 1 trä. Woods använder vanligtvis bara udda nummer, men existerar några jämna skogen.

Lägre numrerade klubbar har ansikten som är mer vinkelrätt mot marken, vilket innebär att bollen går lägre och längre men är svårare att kontrollera. Föraren är golfklubben i första hand används för slag från tee, eftersom det ger den mest avstånd, men är svårt att slå fast på grund av dess plan yta - vilket är typiskt 8-11 grader blyg av vinkelrätt. Den 3 trä kan användas för att ge maximalt avstånd när slå bollen ur farleden. En 5 trä ger mer kontroll men mindre avstånd än de större skogen.

Irons, klubbar med en flackare tillbaka bakom ansiktet, är mellan 1 till 9. 1 järn en svår golfklubb för att spela på grund av sin låga grad av loft och bristen på massa bakom ansiktet. Nybörjare bär i allmänhet en 5 trä istället för en 1 eller 2 järn helt enkelt eftersom det är lättare att spela och det kan slå bollen ungefär samma avstånd. Expert golfare avstå ofta 5 ved till precisionen som de får från en 1 eller 2 järn. De 3 till 9 järnklubbor är vanligt förekommande i nästan alla golfbag, och var och en kan slå bollen ungefär 10 meter kortare än den var innan det.

Kilar är som strykjärn, men deras ansikten är mer vidöppen - ofta upp till 60 grader eller mer. Dessa är främst avsedda för skott runt green, eftersom deras loft gör en golfare att vara mer kreativ när flis över sand fällor och andra hinder. De vanligaste typerna av kilar är - från längsta till kortaste - pitching wedge, sand wedge och lob wedge.

Den kortaste golfklubb i påsen är putter. Det används när golfaren når den gröna, och dess ansikte är helt vinkelrät mot marken. När slog korrekt med en putter, bör golfboll rullar mot hålet utan studsar.

  • En golfare kan bära max 14 klubbar i hans väska under en runda.
  • Irons används för medellånga avstånd.