Hur får jag tillbaka efter en amputation?

April 18

Amputation av en lem eller kroppsdel ​​kan påverka en persons både fysiskt och psykiskt, så vissa åtgärder måste vidtas efter en amputation för att säkerställa en fullständig återhämtning. Smärta måste förvaltas, och patienten måste lära sig att ta hand om den amputerade lem eller kroppsdel. Människor som bryr sig om patienten kommer ofta spelar en viktig roll i att hjälpa den personen känner sig älskad och hålla honom från att sjunka ner i en depression. En bra attityd och lite av beslutsamhet kommer också att gå långt i att hjälpa en patient affär med förlusten av en kroppsdel.

Efter en amputation, är det första en person kommer troligen behöva göra affär med smärtan. Den smärta en person upplever kan vara ett resultat av kirurgi eller det kan vara fantomsmärta. Fantomsmärta beskriver känslan av smärta som verkar komma från lem eller kroppsdel ​​som amputerades. Dessa känslor bero på utlösning av nerver i hjärnan, som är ovetande om att den kroppsdelen inte längre finns. Många gånger kommer dessa känslor att minska när stubben är läkt, men ibland smärtan kommer finnas kvar för resten av en persona € s liv.

Smärta tekniker kommer i allmänhet att väljas och diskuteras av läkaren. Dessa kommer högst sannolikt även mediciner, sjukgymnastik, elektrisk stimulering, samt kontrollen av blodflödet till stubben. Behandling av fantomsmärta beror på orsaken till smärtan. Tillsammans med smärtlindring, kommer läkaren troligen lära en person hur man kan förebygga infektioner inträffar också.

När en persona € s smärta är under kontroll efter en amputation, kommer han i allmänhet måste ta hänsyn till psykologiska problem som möter honom och bestämmer hur man ska hantera dem. Han kan bli arg, deprimerad, ensam, förvirrad, eller rädd. En patient måste omge sig med människor som älskar honom och kan hjälpa honom att få igenom denna svåra period.

Stödgrupper är också till hjälp för dem som försöker återhämta sig efter en amputation. Patienten kan träffa andra som går igenom samma livsförändrande upplevelse. Dessa grupper kommer att hjälpa en person komma till rätta med verkligheten för amputation och kan hjälpa patienten lära sig att hantera det.

En amputerad kan behöva söka tjänster av en psykolog eller socialarbetare för att hjälpa honom att övervinna de mentala problem som han står inför efter en amputation. Rådgivning kan hittas i individuella eller gruppmöten. Online och over-the-telefonsupport finns också för dem som söker hjälp.

  • En amputerad racing i en rullstol.
  • En bra attityd och mycket beslutsamhet kommer att hjälpa en person ta itu med förlusten av en kroppsdel.
  • Det första en person måste göra efter en amputation är affären med en stor mängd smärta.