Vad är Hawaiian Massage?

May 1

En Hawaiian massage, även kallad Lomi Lomi massage, är ett underbart sätt att behandla muskler till viss ö-stil avkoppling. Baserat på gamla polynesiska tekniker som går tillbaka århundraden, består Hawaiian massage av flödande massage stroke som används för att släppa spänningar och skapa en känsla av föryngring i kroppen. Många människor njuta Hawaiian massage på semester på öarna, men fastlandet spa har också allmänt antagit denna avkopplande stil också.

Till skillnad från många andra former av massage, börjar en Hawaiian massage verkligen innan massör gör ett enda slag. Vila händerna på klienten, kommer en massör säga en traditionell bön eller välsignelse, ibland på hawaiianska. Många utövare uppmuntra kunderna att gå med dem i djupandning, vilket hjälper matcha massös rörelser till den naturliga rytmen i klientens kropp.

Precis som yoga är tänkt som både en fysisk och psykisk form av meditation, är Hawaiian massage tänkt att lugna inte bara musklerna utan anden liksom. Det används ibland som en del av en holistisk behandling för depression och ilska, och kan också rekommenderas att behandla medicinska problem såsom matsmältningsbesvär. Ursprungligen fackmän inom lomi lomi massage var ofta stora healers och kampsport tränare, fast stilen praktiserades på mer informella sätt, såsom mellan familjemedlemmar.

Idag kan en Hawaiian massage använda en mängd olika tekniker, både traditionella och från andra typer av massage såsom svenska eller djupa vävnads stilar. Vissa utövare införliva heta stenar att bidra fokuserad värme till trånga muskelområden. Hawaiian massage utförs ofta av två massörer samtidigt, för att bevisade en ökad känsla av all-over avkoppling.

På Hawaii är Lomi Lomi praktiseras i några av de vackraste och mest lyxiga spa i världen. Behandlings badhytter kan vara på en strand, med tanke på de rullande vågor, eller i vulkaniska grottor fyllda med vattenfall. Massageterapeuter kan förbättra behandlingen med ö-inspirerade massageoljor gjorda med kokos, peeling ananas, eller läckra makadamianöt oljor. Vissa införliva ljudterapi i form av avslappnande musik, eller lägga aromterapi för att behandla näsan också. Vissa Hawaiian massage finns för par att uppleva tillsammans, med antingen två eller fyra terapeuter som utför massagen.

Priset på en Hawaiian massage varierar beroende på område, add-on funktioner, och längden på behandlingen. Spas på orter debiterar i allmänhet mer än dag spa, men kan ha mer lyxiga funktioner eller erbjudanden om kunden är en gäst på orten. Vissa Hawaiian massörer ens ge en mobil tjänst, så att hela upplevelsen kan göras från bekvämligheten av kundens hem.

  • Main spa har antagit den hawaiianska massage som ett sätt att bättre behandla sina kunder.
  • Ljus kan lägga till i avkopplande atmosfär under en massagesession.
  • Hawaiian massage är tänkt att lugna en persons muskler och deras anda.
  • Medicinska frågor såsom matsmältningsbesvär kan behandlas med en Hawaiian massage.
  • Macadamia oljor används ibland under Hawaiian massage.
  • Kunder av Hawaiian massage uppmuntras att ansluta sig till utövare i djupa andetag.
  • Lomi Lomi använder ibland stenar för att massera.