Vilka är de bästa tipsen för att göra en Knit Poncho?

February 11

Att göra en stickad poncho är ett enkelt och roligt projekt för både början och avancerade stickare. Behövs bara grundläggande stickning kunskaper, men mer avancerade tekniker kan ge fler designmöjligheter. Alla garn kan användas, men vissa typer är mer lämpliga för olika typer av ponchos.

Ett plagg som bärs för mode eller för värme, är en poncho gjord av en kvadrat av tyg som har ett hål i mitten så att den kan sättas på över huvudet. Ponchon kan bäras med en rak kant framför bäraren eller diagonalt med ett hörn framför. Ursprungligen bärs av pre-Columbian folk i Sydamerika, blev plagget populär i USA och Europa i mitten till slutet av nittonhundratalet. Ponchos traditionellt tillverkade av vävt tyg, men sticka poncho är också populärt, liksom ponchos tillverkade av vattentätt material.

För att börja göra en stickad poncho, bör ett antal leveranser finnas till hands. Garn är viktigt att en stickad poncho, liksom stickning nålar. Storleken på nålar varierar beroende på vilken typ av garn, så en färgruta, eller en test kvadrat ska sticka innan för att hitta den bästa st. En måttband och en sax är också bra verktyg att ha till hands.

För att göra en grundläggande stickad poncho, måste man veta ett antal enkla sticktekniker. Veta sticka stygn är viktigt, och att veta hur man ska aviga ger mer frihet i design. Det är viktigt att veta hur man kastade på och maska ​​av samt hur man gör grundläggande ökningar och minskningar. Lära mer avancerade tekniker såsom spets stickning eller färgarbete stickning är inte nödvändigt, men skulle ge en designer fler alternativ.

Varje typ garn kan användas för att göra en stickad poncho, men det finns fördelar och nackdelar med varje. Bomullsgarn kan skapa en ljus, andas plagg som är bra för våren och sommaren, men är ibland inte tillräckligt varmt för kalla vintermånaderna. Ullplagg kan vara mycket varm och kan även hålla bärare varm efter att ha blivit våt, men vissa ull behöver särskild vård och kan behöva handtvätt. Bollen band på garnet kommer att notera vilken typ av vård som behövs. Akryl garn är tillverkade av ett syntetfiber, lättskött och oftast billigt, men skapar ett mindre andas tyg som kan orsaka bäraren att svettas.

  • Stickor och garn.
  • Knitters kan hålla ett måttband till hands för att se till att poncho görs i rätt storlek.
  • Garn för stickning.
  • Att känna rätt sömmar är viktigt för att göra en stickad poncho.
  • Alla typer av garn kan användas för att göra en poncho.