Vilka är de bästa tipsen för plantering Cedar Trees?

November 7

Vid plantering cederträ, bör trädgårdsmästare se till att plantera dem på rätt plats. Några saker att tänka på plantering är mängden solljus området får, oavsett om marken håller vatten, och närheten till saker såsom kraftledningar och byggnader. Det är också viktigt att hålla rötterna fuktiga innan du lägger dem i marken. Andra saker att tänka på är den tid på året och skick jord där plantorna planteras.

Cederträ behöver normalt planteras i områden som har full sol. Trots detta, kan de ibland göra bra om det bara filtrerat solljus på morgonen eller eftermiddagen. Människor som planterar cederträ bör se till att inte göra det på platser som har full skugga eller mindre än sex timmars direkt solljus varje dag.

Trädgårdsmästare bör också se till att marken har god dränering. Detta innebär att plantera cederträ i områden där vatten har efter ett kraftigt regn är ingen bra idé. Träd bör inte placeras nära kanten av en flod eller bäck, eftersom dessa platser kan vara alltför fuktigt ibland.

Innan plantering cederträ, kanske husägare vill kontrollera saker såsom kraftledningar, staket, eller byggnader. Folk kanske också vill överväga huruvida det finns andra stora träd i området. Plantor bör planteras 09:55 meter från permanenta strukturer när det är möjligt. De ska inte heller placeras direkt under kraftledningar, framför avlopp, eller nära andra stora träd. När två eller flera plantor sås, bör de vara minst fem meter ifrån varandra.

Rötterna till en ceder träd bör inte torka ut. Trädgårdsmästare kanske vill behålla dem i en hink med vatten medan de gräver hålen för att plantera dem. Efter att ha placerats i marken, bör jorden hållas kontinuerligt fuktig för den första månaden och vattnas regelbundet därefter för att hålla rötterna från att dö.

Våren är i allmänhet den bästa tiden på året för plantering cederträ. Plantering bör ske efter marken har tinat och det finns ingen större risk för frost. Detta kan variera från en region till en annan, så odlarna kanske vill rådfråga en almanacka för råd. Trädgårdsmästare kanske också vill lägga organiskt material, såsom köks kompost eller strimlad trädgårdsavfall, till jorden för att lägga näringsämnen.

Cederträ är normalt mycket enkla prover för att ta hand om. De är också mycket härdig och behöver lite underhåll när de är etablerade. Cedar träd ger skugga, livsmiljö för små djurliv, vindskydd och kan även användas som julgranar. Dessa faktorer gör dem ett bra val för både bostäder och kommersiella odling.