Vad är en latex madrass Topper?

July 29

Latex är en intressant produkt och när den kallas "naturlig", den är gjord från sav från gummiträdet. Det har länge använts i en mängd olika produkter och en vanlig användning är att göra madrasser och kuddar från den. För dem som inte är redo att byta ut sin gamla madrass, och vill ha lite tröst, är ett val att köpa en latex madrass topper, vilket kan lägga betydande kudde till en säng som känns alltför fast.

Den latex madrass topper kommer i storlekar som passar för alla storlekar säng, och det finns många funktioner om dessa toppers som folk gillar. De tenderar att inte behålla lukter, ett gemensamt klagomål med vissa märken av minne skum. De är också inte benägna att bli deformerade under användning. Ett annat plus är att de är mycket andas än andra skummadrasser och människor kan hitta denna tröst om de sover varm eller lider av värmevallningar. Det faktum att dessa dynor kan pågå i upp till 20 år är imponerande och kan delvis motivera investeringar i ett.

Människor som har allergier mot dammkvalster, damm eller pollen kan finna latex toppers att vara mycket fördelaktigt. De tenderar att avskräcka dammkvalster och även har vissa egenskaper som motstår mögel. Det bör dock noteras att vissa allergiker kan vara allergisk mot latex, och om så är fallet, kan sova på en latex madrass topper vara farliga.

De som handlar för bäddmadrasser bör vara medveten om att det finns en viss skillnad mellan en fullt naturlig latex madrass topper och en som innehåller syntetisk latex. Vissa kuddar innehåller både material och andra är 100% naturlatex. Det brukar vara lite prisskillnad med blandade latex bäddmadrasser något billigare, även om syntetisk latex faktiskt kan vara mer hållbara. Men om en person söker efter en produkt från en förnybar resurs, måste de leta efter 100% naturlatex. De som inte skryta titel den 100% kan blandas och innehåller en mängd olika syntetiska material.

En annan skillnad är den process genom vilken latexen produceras. Två metoder existerar heter Dunlop och Talalay. Den Talalay processen är mer omfattande och många tycker att det resulterar i en bättre produkt. Det kan också göras tjockare än Dunlop latex, och dess förtjänster är oftast avspeglas i högre priser.

Ibland folk gillar idén med att ha en säng topper som är täckt med någon typ av tyg för att bättre skydda sängar. Ett alternativ är en latex madrass topper som antingen har en ull eller bomull täcka. Dessa kan kallas latex kärn kuddar eller slagklippare.

Om priset är ett objekt när man köper en madrass topper, kanske folk vill titta på slagklippare gjorda av annat material. Latex toppers speciellt när gjorda endast av 100% naturlatex i Talalay metoden är dyra, ibland till och med mer än nya madrasser. Tjocklek frågor och tjockare slagklippare kostar oftast mer. En topper som är 5 eller så inches (ca 12,7 cm) i tjocklek kan lätt kosta flera hundra dollar. Vissa toppers kan bli billigare om de använder både naturliga och konstgjorda latex, men många sida på dygder toppers som är 100% naturliga.

Förmodligen det viktigaste för dem som överväger en latex madrass topper finns anledning. En latex pad kommer inte återuppliva en säng som har stora hål eller dips i den. Å andra sidan, om sängen känns bara alltför fast för bekväm sova, kan en latex topper ger stor förbättring.

  • Latex bäddmadrasser är mycket andas, vilket gör dem lämpliga för dem som lider av värmevallningar.
  • En latex madrass topper kan placeras på en fast madrass att lägga dämpning.