Vad är några tillfällen då skrivit brev är mer lämpligt än e-post?

February 3

Med Internet nu är närvarande i nästan varje hushåll, har skrivit brev blivit ett minne blott. Varför spendera tid och pengar för att skriva ner något på papper när du kan skicka ett snabbt mail och nå någon i en fråga om sekunder? Svaret är att trots populariteten för e-post, ibland ett skriftligt brev kan vara mycket mer kraftfull. E-post vilse och ibland ignoreras, men mest av allt, ses de som mer informellt och mindre kraftfull än skriftliga bokstäver. Så när är ett skriftligt brev en bra idé? Här är några exempel.

Om du skriver till förtroendevalda, såsom medlemmar av kongressen, kommer ett skriftligt brev mer än sannolikt får du ett svar. En välstrukturerad brev skickar budskapet att du har tagit dig tid att tänka igenom ditt klagomål eller förfrågan, och det kommer att bli en mer övertygande argument än ett mail någonsin skulle kunna vara.

Om du behöver skicka en ursäkt eller ett tackkort, kommer ett skriftligt brev förmedla ditt budskap starkare än några mailade rader någonsin skulle kunna göra. En skriftlig brev visar mottagaren du bryr dig tillräckligt för att gå igenom besväret att faktiskt skriva något, köpa en stämpel, och att hitta en brevlåda. Annan typ av meddelanden, såsom bröllop inbjudningar och jul nyhetsbrev eller kort, bevara traditionen av skriftligt brev.

Om du skriver ett rekommendationsbrev för någon, oavsett om det är en före detta anställd eller student, är ett skriftligt brev den föredragna formen. Detta beror på att ett skriftligt brev känns mer permanent, medan en e-post eller fax kommer att verka föråldrad några veckor efter att den första skickades.

Den allmänna regeln är att formella situationer hanteras bättre genom skriftliga bokstäver än via e-post. Även via e-post har blivit den mest populära formen av kommunikation nuförtiden, är det fortfarande ses som informellt av de flesta människor, och inte väga lika tungt än skrivna bokstäver.

Slutligen, kom ihåg att skriftliga bokstäver kan förmedla känslor av författaren mycket bättre än ett mail. Om du skickar ett meddelande till en släkting eller skriva till en sedan länge försvunnen vän, välja papper. Kraften av skriftliga brev som anländer på ditt hem kan inte jämföras med den enkelt klick på en e når din brevlåda.

  • Bröllop inbjudningar är bättre när de är skrivna.
  • Tacka donatorer för deras investering sker ofta genom ett skriftligt brev.
  • E-post är en mycket snabbare process än traditionell post, vilket kan ta dagar att komma fram i din brevlåda.
  • Kontrakt är bättre skriven än i e-post som det ger papperskopia bevis.
  • Skriftliga bokstäver kan vara mer kraftfull än e-post, speciellt när skriven till en vän.