Vad är ett Silikon Hose?

January 12

Termen Silikonslangen avser en familj av böjliga rör eller ledningar av olika beredningar av silikongummi. Dessa produkter uppvisar de unika egenskaperna hos silikonmaterial som inkluderar ett brett spektrum av arbetstemperaturer, flexibilitet, stabilitet, och beständighet mot många kemikalier. Silikonslangar kan lamineras med vävda armeringsfibrer för trycksatta applikationer eller vänster slätten för nominella tryckapplikationer. Silikonslangen används i en mängd olika tillämpningar som kräver inerta, temperaturbeständiga produkter i medicinska, bil-, kemi- och livsmedelsindustrin. Slangarna kan också framställas i en mängd olika applikationsspecifika profiler eller som kontinuerlig, rullade längder och kan förenas eller anslutas med de flesta standardinredning.

Silikongummi är ett mångsidigt material som består av silikon, kol, väte och syre. Det är termiskt stabil och kan användas i applikationer med temperaturer mellan -67 ° till 570 ° F (-55 ° till 300 ° C). Det är resistent mot en mängd kemikalier och utdragna ozon och ultraviolett (UV) exponering. Dessutom silikongummi produkter har goda mekaniska egenskaper och stå upp för att stretching, kompression och riva. Silikongummi har dock har en låg draghållfasthet jämfört med andra gummiblandningar.

Silikonslangprodukter kombinera de tidigare nämnda positiva egenskaperna hos silikongummi, vilket därigenom gör dem hållbara och mångsidig med ett brett spektrum av användningsområden. De är tillgängliga i en mängd olika inre profiler, diametrar och specialiserade formuleringar för att passa de flesta applikationer. Slangarna är lämpliga för applikationer terar måttligt höga tryck när förstärkta kvaliteter används. Dessa armerade slangar har en fläta av vävda fibrer som är laminerade i väggarna hos röret, därigenom bildande ett skyddande och tryckbeständig mantel inom materialet. Icke-flätad silikon slang finns även i lågtrycksapplikationer.

Miljöer med extrema temperaturer är en annan populär användningsområde för silikonslangar produkter. Beroende på den specifika formuleringen av gummit, kan slangarna installeras i processer som involverar höga eller låga, gaser temperaturer och vätskor. Detta gör dessa produkter lämpliga för livsmedelsindustrin och fordonsindustrin som process slangar, kylning och turboladdare slangar. Silikonslangen är också väl lämpad för utomhusbruk eftersom den inte försämrar när den utsätts för ozon eller UV-strålning under långa perioder. Produkternas steril och inert naturen se även dem utnyttjas i stor utsträckning i medicinska tillämpningar.

Dessa produkter finns i antingen off-the-roll längder eller som förformade, applikationsspecifika delarna. Dessa inkluderar U-profiler, böjar, armbågar, och klev profiler diameter. Silikonslangen får bildas och i samband med de flesta vanliga flexibla kopplingsanordningar.