Vad är Phosphoricum Acidum?

February 18

Substansen känd i den vetenskapliga världen som fosforsyra är känd i världen av homeopatiska läkemedel som Phosphoricum acidum. Denna man-manipulerade mineral används i små doser som ett hem naturläkemedel för behandling av emotionella krämpor till följd av stress och utmattning, såsom apati, håglöshet, sorg, och andra. Det används för vissa fysiska krämpor också, och är en viktig ingrediens i olika tillverkningsindustrier.

Phosphoricum acidum utvinns ur fosfor. I naturen är fosfor hittas som apatit, en kristall-liknande ämne som finns i vissa typer av bergarter. När svavelsyra och kalciumfosfat kombineras, fosforsyra produceras.

Detta ämne är mest populärt används i homeopatiska läkemedel. Homeopati, vilket ladorna världsomspännande popularitet, definieras av uttrycket "lika botar lika." Med andra ord bör en behandling likna den åkomma, eller ämnen som kan förvärra symtomen i stora doser. Detta koncept liknar den som manipuleras i influensavaccinationer i västerländsk medicin där en liten mängd av influensavirus sprutas in i kroppen för att bygga motstånd i immunsystemet. De flesta homeopatiska botemedel kräver små, utspädda doser, och bara ett botemedel är tänkt att användas vid en tid för olika åkommor.

Av de många krämpor Phosphoricum acidum är tänkt att bota i homeopatisk medicin, många resultat från stress. Mental och fysisk utmattning, apati, sorg, sömnlöshet kombination med trötthet, slöhet och håglöshet är alla behandlas med fosforsyra. Man tror att de första kontrollampa symptom på dessa sjukdomar innefattar aptitlöshet, en törst för söta eller fruktiga vinprovning drycker, svårighet att fokusera, glömska, och kallsvett. I stora doser, men skulle detta ämne sannolikt förvärra sådana krämpor och symptom.

Experter på homeopatisk medicin hävdar att de bästa kandidaterna för Phosphoricum acidum behandling är personer med övergripande lugna och mjuka personligheter, som kanske upplever sorg eller trauma som de har en djup svårighet korrekt hantera. Behandlingen bör emellertid inte ses som en fullständig härdning. Det rekommenderas att en Phosphoricum acidum regim åtföljs av mjuk träning, massor av vila och fysisk värme.

Fosforsyra har flera användningsområden utanför sfären av homeopati också. I det förflutna, har den använts som en mag stimulerande. Det kan bidra till att minska förhöjda kalciumnivåer i potentiella cancerpatienter, kampen mot håravfall och diabetes, förebygga tarmkanalen relaterade uttorkning, och ge lindring hos barn som lider av växtvärk. Dessutom är fosforsyra en ingrediens som används i sockerraffinering, olika mediciner, rengöringsmedel, gödningsmedel, och ta bort rost produkter.

  • En homeopat kan använda Phosphoricum acidum att behandla sömnlöshet och andra stressrelaterade symptom.
  • Fosforsyra kan bidra till att lindra letargi och håglöshet.
  • Phosphoricum acidum används som en homeopatisk behandling för personer som lider stor känslomässig stress.
  • De som lider av sorg kan ha nytta av Phosphoricum acidum.
  • Phosphoricum acidum används ibland för att behandla apati.
  • Fosforsyra används ibland i homeopati att bekämpa mental och fysisk utmattning.