Vad är Diamond Microdermabrasion?

February 8

Diamond microdermabrasion är en metod för hudexfoliation liknar peeling som använder en speciellt utformad instrument för att ta bort det yttre dermala skiktet, vanligast på ansiktet. Det kan bidra till att skapa en mer tonad och ungdomligt utseende, och kan bidra till att motverka effekterna av åldrande, sjukdom, eller solskador. Enheten projekt mycket fina diamantpartiklar på huden för att rengöra porerna, lossa döda hudceller innan sugning dem, samtidigt massera och stimulera vävnaden under huden för att främja syresättning och blodcirkulationen. Processen av diamant microdermabrasion är snabb och allmänt smärtfri, med låga risker och tillhörande biverkningar.

Proceduren börjar med en grundlig rengöring av det drabbade området, vilket kan inkludera ansikte, händer, fötter, rygg nacke, eller bröstet. Den exfoliering Instrumentet tillämpar diamantpartiklarna försiktigt och jämnt att rengöra, lossa och ta bort oönskad vävnad och massage under yttre huden skiktet. Huden behandlas sedan med en toner och smörjkräm för att skydda den under återhämtningsperioden.

Diamond microdermabrasion kan gynna både män och kvinnor i alla hudtyper för behandling av fina linjer eller rynkor som orsakas av åldrande eller solskador, akne, missfärgning av huden, och förstorade eller tilltäppta porer. Kvinnor rekommenderas att genomgå proceduren efter menstruation när deras hud är mindre känslig. Den är inte avsedd för behandling av vårtor, uttalade ärr, rosacea eller herpesutbrott, eller födelsemärken. Det ska inte användas för att avlägsna tatueringar, och inte heller bör det kombineras med andra hudföryngring förfaranden, såsom kemiska hud peeling eller laser behandlingar.

En typisk diamant microdermabrasion behandling varar cirka 30 minuter. Patienter rekommenderas att begränsa deras solexponering efter behandlingen, men kan återgå till normala aktiviteter omedelbart efteråt. Det behandlade området kan kännas stram och känslig för en kort period efter ingreppet, men bör återgå till det normala efter en eller två dagar. Beroende på hur allvarligt problemet kan flera förfaranden krävas för att uppnå optimalt resultat.

Proceduren kan utföras av dermatologer eller estheticians, och kan även utföras av patienterna själva med köpet av en diamant microdermabrasion kit. Med någon utvärtes hudbehandling kan dock vissa risker för komplikationer eller skada uppstå om processen inte utförs på rätt sätt. Patienterna bör diskutera de potentiella riskerna med någon hud förfarandet med sin läkare innan du försöker själva tillämpa en sådan behandling.

Effekterna av diamant microdermabrasion är inte permanent. Det yttre huden lagret av människohud är ständigt utsatt för skadliga element, såsom kemikalier och solen, liksom det naturliga åldrandet. För att behålla sin ungdomliga, tonas, och friskt utseende, kan huden kräva tätare föryngring behandlingar som patienterna blir äldre.

  • Diamond microdermabrasion används för att rengöra porerna och ta bort döda hudceller.
  • Några high-end spa erbjuder diamant microdermabrasion utöver andra exfolierande behandlingar som är utformade för att förbättra hudens utseende.
  • Microdermabrasion kan bidra till att minska uppkomsten av akne ärr, men försiktighet bör vidtas för att förhindra ytterligare ärrbildning.
  • Diamond microdermabrasion kan hjälpa behandla fina linjer och rynkor som orsakas av åldrandet.