Vad Är Lobster Stew?

July 6

Hummer gryta är en krämig soppa eller gryta gjord med hummer kött. En traditionell maträtt i Maine, och populär i hamnstäder, kan hummer gryta bara inkludera hummer, smör och grädde, eller det kan innehålla ytterligare kryddor och grönsaker. Hummer gryta kan hittas i många fiskrestauranger och ofta gjort hemma.

En vanlig ingrediens för denna gryta, är kräfta lätt göras om kocken arbetar med en hel hummer. Hummer lager skapas genom kokning skal och kroppsdelar i vatten när den kokta hummer köttet skalade. De delar av hummer avlägsnas innan mälden används i gryta.

Cayennepeppar, svartpeppar och salt är de kryddor som oftast läggs till denna maträtt. Lök, gräslök och körvel kan också användas för att säsong grytan. Sherry vin sätts ibland också, oftast för att deglaze kastruller.

Grönsaker kan också ingå i hummer gryta, men många recept kommer inte att lägga dem. Morötter, selleri och potatis är alla vanliga grönsaker ses i denna gryta. Persilja kan också tillsättas.

Även fryst kött kan användas, rekommenderas att färsk hummer erhållas. Live hummer kan kokas och sedan skalade innan du köper grytan. Köttet bör skäras i lagom stora bitar.

Det enklaste sättet att göra hummer gryta är att smälta smöret i en kastrull och stek hummer i smöret. När tillräckligt kokta, är grädde och blandningen värms men inte får koka. Ibland helmjölk eller hälften och hälften ersätts eller ingår i tunga grädde.

I mer komplicerade recept, är smör fortfarande först smälts i en aktie pott. Om löken ingår, läggs den till det smälta smöret och får caramelize. Därefter kräfta tillsättes, tillsammans med grönsaker och kryddor. Grytan får sjuda innan grädden läggs. Hummer köttet kan först sauterade i olja och kryddat med salt och peppar innan den tas med i grytan.

Efter hummer köttet är sauteed, är sherry vin används för att deglaze stekpannan. Deglazing lägger helt enkelt alkohol eller annan vätska, i syfte att undanröja de saft eller små bitar av kött kvar av sauteeing. Denna vätska sätts till gryta tillsammans med hummer kött.

Ofta serveras med krutonger eller oyster crackers, hummer gryta är bäst när den är gjord en dag i förväg. Den kan förvaras i kylskåp över natten, återupphettas sedan nästa dag. Försiktighet bör iakttas när vide det dock så att det inte kokar.

  • Svartpeppar är ofta en krydda läggs till hummer gryta.
  • Krutonger är vanligen serveras med hummer gryta.