Vad är den statliga Tree of Alaska?

June 26

Den sitkagran blev stats träd Alaska 1962, tre år efter Alaska blev den 49: e staten i unionen 1959. Trots sin officiella status som en statlig symbol, var det inte möjligt att låta sitkagran att representera staten i en speciell lund i Washington, DC, som består av de officiella träd av alla stater. Detta beror på att sitkagran gör bra i fuktiga kustklimat som finns i Alaska, men det skulle göra dåligt i klimatet i medborgar € s huvudstad.

I Grove statliga Träd vid United States National Arboretum, blev Alaska ceder ersättaren för sitkagran. Liksom den officiella statliga träd Alaska, ceder växer också bra i Alaskaâ € s fuktigt klimat, men det är bättre än gran vid också trivs i olika typer av villkor. I Alaska, den sitkagran och Alaska ceder kan hittas växer tillsammans i skogen.

Den starka, lätta bråte tillhandahålls av staten träd Alaska är hög kvalitet och används i många branscher. Det har använts i flygplan, inklusive Mosquito, en brittisk bombplan som flögs i andra världskriget, och Spruce Goose i slutet av 1940-talet. Träet också har använts i segelflygplan, båtar, åror, gitarrer, stegar och byggnadskonstruktion. Det används även vid tillverkning av papper.

Staten träd Alaska är den högsta gran i världen. I sin naturliga regniga livsmiljö, kan det växa till mer än 200 fot (nästan 61 meter). Den äldsta av Alaskaâ € s sitkagran har nått en diameter på mer än 8 fot (2,43 meter). Några av dessa gammel granar har uppnått en ålder av 700 år. Den har ett antal andra namn, bland silver gran, gul gran, kust gran, Sitka sporre, västra gran och Tideland gran. Itâ € s vetenskapliga namn är Sitkagran.

En monter eller skog av sitkagran växer tätt, och ger skuggiga, skyddande skydd för vilda djur, inklusive räv och rådjur. Några hökar, däribland sparvhök, liksom att bygga bo i trädet, och de också tycker att det är en bra jaktområde. Trädet ger också skydd och mat för andra typer av fåglar, inklusive grönsiska och korsnäbb.

  • Alaskas statsträdet är sitkagran, som fick beteckningen 1962.