Genväg för Show / Hide

December 22

Word har ett antal icke utskrivbara tecken att den ofta används i ett dokument. Dessa tecken inkluderar mellanslag, tabbar, stycketecken, och några andra sådana tecken. När du redigerar och forma handlingar, är det ofta bra att se dessa tecken, eftersom de kan påverka utseendet på dokumentet.

Det normala sättet att visa icke utskrivbara tecken är att klicka på Visa / dölj verktyg (det ser ut som den har en bakåt P på det). Om du avskyr att ta bort händerna från tangentbordet för att använda musen, kanske du vill memorera en snabb liten genväg: Ctrl + * (det är asterisk), som även kan skrivas som Skift + Ctrl + 8. Detta kortkommando växlar Show / Hide verktyg på och av.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (3456) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Genväg till Show / Hide.